Mågeopskrifter:

I relation til Hejne Ferjanis nyskudte sølvmåge (den 7. oktober '22) henleder vi herved opmærksomheden på, at måger så sandelig da er spiselige. Før i tiden - for 30-50 år siden - var nedlagte måger en naturlig fødevare-ressource i næsten alle jæger- og fiskerhjem.
Sådan er det (desværre) ikke i dag. Ikke mange af nutidens jægere ved, at mågerne er spiselige, og har måske heller ikke som det første lyst til at forsøge sig med det. Nogle giver mågen til hunden; andre smider den blot ud. Det er synd. Måger er en udmærket vildtspise også i dag.
I 1969 udgav skovfoged Troels trier Mørk vildtkogebogen "Skovfogedens vildtretter" på Chr. Erichsens forlag. Bogen indeholder 3½ opskrift på tilberedning af måger. Den "halve opskrift" er ikke på anvendelse af selve mågen, men opskriften på "solæg", som det dengang, i 1969, var normalt at anvende mågeæg til. I dag må man som bekendt ikke indsamle mågeæg, men da "solæg" jo også udmærket kan tilberedes med almindelige hønseæg, bringer vi også denne opskrift her.
God læselyst - og god appetit ! - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.