Oplevelser i efterårs-/vinter-riffelpuljen 2023-24

19. november 2023:
Andet stykke vildt nedlagt i riffelpuljen

Kl. ca. 13.15 lykkedes det Jón at nedlægge dette fine bukkelam, - som han fæørst fandt efter nogle nervepirrende minutter. - Jón fortæller

"Jeg vågner op søndag morgen med glæde i hjertet.

Jeg skal på invitationsjagt på Øer med "Søren Sidevind" og Niels Jacob.

Regnen holdt os med selskab igennem hele jagten. Kl. 11 var vi ved at få varmen igen. Jeg fik dér nedlagt en andrik, det var den ene af de 2 ænder, der blev nedlagt.

Hjørdis var i Skanderborg til lederuddannelse og jeg skulle hente hende kl. 15:30, så jeg sender besked til  Hold 2 i riffelpuljen, imens vi får  rundstykker der i Øer, at jeg gerne vil en tur på Colindseje.

Omkring Kl. 12 sider jeg i stige 6. - Regnen holder mig medselskab og fortæller mig, at jeg har den rigtige påklædning på. 

Min riffel holder vagt imens jeg bruger kikkerten til at se, hvad der ligger ude i horisonten. Omkring 12.30 kan jeg se, at der er et dyr næsten lige ud for stige 9. - Shit ! Jeg tømmer våbnet og kravler ned fra stigen. Igennem blomstermarken prøver jeg at holde mig skjult så meget som muligt, imens jeg skynder mig ... .langsomt.

Stige 8. Yes ! -  op og på plads.  Hvor er dyret ???

Jo, det er, hvor jeg så det først... patroner i våbnet.. sigte .. husk træk luft ind og langsomt ud.. 

Det er i sigtet lige ved bladet.. Buummm dyret hopper op og forsvinder.. L.. or..t . ! har jeg skudt forbi...  nej nej nej.

Jeg aflader og går ned ... hvor er det henne ? - Ingenting. Intet blod, kun 2 hårtotter, jeg kigger ind i remisen, ingen ting.

Op i tårnet igen.. Fock ... skal jeg ringe efter en Schweisserhund ? Hvordan kan det være det ikke blive ramt. ? (Til Riflen): Nu sælger jeg dig. ! 

20 min. inden ... nej jeg kigger igen..

Den her gang gik jeg ind, der ved højre side af, hvor dyret hoppede ind. Jeg efterlader riflen og kikkerten ved et træ..

Der er det ! Jeg ud i vandet... godt, jeg har to kugler til at flyde på... jeg hiver dyret som ligger mere under vand end over op under venstre arm.

Jeg kæmper mig igennem vandet, men kan se, at jeg kan ikke komme den sidste meter med dyret... Jeg får dyret om på den anden side og kaster det den sidste meter op på bakken. Kravler så selv, meget kold, op på bakken.

Jeg henter riflen og kikkerten og så dyret... gud det er koldt, begge støvler fuld med vand... jeg skal bare op i bilen.

Da jeg endelig kommer op til bilen og får taget det første lag bukser af, støvler og strømper, begynder jeg at få varmen igen.

Jeg kigger på dyret og kan se, at det er et bukkelam. Opsatsen er ikke igennem pelsen.  

Jeg kigger på klokken. Ja jeg har tid til at få motoren ud af dyret. Da er klokken ved at være 13:30 - En halv time senere er jeg klar til at køre... 

Det skal også siges, at det var et rent hjerteskud. 

Jeg har sagt undskyld til riflen, og vi er gode venner igen. - Men hvis du har et godt bud, så vil den gerne finde et nyt hjem

Med venlig hilsen 

Jón Ágúst Hjaltason"

Vi siger tak til Jón for både billede og den spændende og medrivende beretning !

08. oktober 2023:
Første stykke vildt nedlagt i efterårs-/vinter-riffelpuljen 2023-24

Det førte stykke vildt i riffelpuljen faldt i morges, da Aslak Stenkilde nedlagde denne smukke ræv. Aslak fortæller selv om sin skønne morgenoplevelse:
"7:20 sidder jeg i stige 3. Det er hundekoldt, men heldigvis stille med en let brise fra nordvest. Tågen over søen letter langsomt som tiden går. Det er en skøn morgen !
Efter at have siddet en times tid og set på fugle er der pludselig noget rødt, der lunter ud på naboens græs ovre mod skoven. Ræven.
Han jager mus et stykke tid og pludselig går det op for mig. Det er i de bukser jeg har på at rævekaldet ligger. Frem med kaldet og i gang med at trutte.
Han virker først interesseret men snuser lige færdig efter en mus han var igang med at fange. Herefter går han i en bue hen mod mig - også han vil gerne have vinden mod sig. Hans rute gør at han forsvinder bag træerne. Jeg sidder bom stille bortset fra at jeg blæser lidt mere i kaldet. Jeg synes jeg kan høre ham inde i hegnet. Så forsvinder lydene igen.
Der går næsten en halv time. Jeg sikrer riflen igen og hælder kaffe op. Han har vist fået min fært, tænker jeg.
Og så er han der. Ude til højre lige foran den høje bevoksning. Nok ikke mere end 40 meter væk.
Væk med kaffen og op med riflen!
Han lunter langs bevoksningen mod søen, og skal til at runde hjørnet af det høje græs og dermed til at forsvinde ud af syne. Jeg fløjter højt og han standser og kigger en sidste gang.
Han går ned i knaldet på 70 meter."

STORT TILLYKKE til Aslak - og tak for "indsatsen" ! En ræv mindre på reviret, - dagens gode nyhed !

22. september 2023:
Kasper Fogh Mehl tilbragte fredag aften i stige 1 og fortæller, at han så 2 råer, den ene med lam, og så havde han en glente hængende over sit hoved, "God oplevelse !" skriver Kasper.
Tak til Kasper for at fortælle om sine gode oplevelser.

02. september 2023:
Per Bisgaard fra Hold 2 var den første, der tog ud "i stigen" for at nyde morgenstunden, Han beretter:
"Så en del fasaner og en enkelt rå fra stige 7 her til morgen, ellers intet.
Mvh Per" 

Tak til Per, - altid dejligt at sidde "derude" og følge morgengryet.