Oplevelser i Bukkepuljen 2021

09. juli 2021:
Intet liv, - men smuk sålnedgang

Jørgen Brøgger fortæller:
Jeg var på plads i stige 3 kl. 1930 fuld af forventninger. Vejret syntes perfekt, og jeg håbede, at den buk, som per Bisgaard vækkede med skuddet, da han nedlagde sin buk den 28. juni stadig var i området. Om den var det eller var det, skal jeg ikke kunne sige, men den viste sig i hvert fald ikke. Der var totalt dødt hele aftenen. Det eneste levende, jeg så, var 2-3 svaler. Til gengæld kunne jeg nyde den smukke solnedgang over sommerlandskabet.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

05. juli 2021:
Fjerde buk nedlagt i Bukkepuljen
Mandag aften ved 21-tiden nedlagte Jón Á. Hjaltason buk nr. 4 fra stige 7 på sydstykket.
Jón fortæller:

Jeg ankom til den gamle lade lidt før kl 8, mandag aften.
Solen var fremme og det var stoppet med at regne. Da jeg var nået ud til tårn 7, var jeg driv våd efter bevoksningen. 
Omkring 20 min i ni så jeg to ører stikke op mellem den høje bevoksning ca 100 meter fremme. 
Jeg forsøgte at se om det var en seksender, men var ikke sikker. Så begyndte dyret langsomt at flyttede sig hen mod mig med sine rutinerede stop. 
Det var først da den var ca 50 meter fra stigen, at jeg var sikker på, at de var en lille seksender og afgav skud. Bukken faldt, hvor den stod. Et fint hjerteskud.
Hilsen Jón.
Vi ønsker stort tillykke til Jón !

04. juli 2021:
Udsigt til det smukkeste danske sommerlandskab

Jørgen Brøgger fortæller:
"Jeg var på plads i tår 10 kl. 16.20 i det skønneste sommervejr. Det eneste, jeg så, var mange svarer, nogkle få duer og et par krager. Til gengæld nød jeg den smukke udsigt over det, jeg vil kalde noget nær indbegrebet af smukt dansk sommerlandskab (se blot billederne).
Ved 19.15-tiden var der noget, der knurrede af mig. - Jeg blev klar over, at det var min mave, der knurrede af sult, så kl. 19.30 pakkede jeg sammen,.Måske dumt, måske ikke. Jeg tror ikke, at tårn 10 er særlig velegnet til aftenjagt; jeg tror, at det er mere oplagt til morgenjagt".

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

28. juni 2021:
Tredie buk nedlagt i Bukkepuljen 2021

En fin 6-ender nedlagt i aften kl. 21.55 fra stige 3 ved et velrettet skud afgivet af Per Bisgaard.
Per selv fortæller:
"Jeg satte mig i stige 3 omkring kl 19. Den første time skete der intet, men i løbet af aftenen så jeg flere dyr, bla lam der gik lige under stigen, rå 100 meter ude, ræv og et par harer. Herligt, at der er så meget aktivitet derude. Kl ca. 21.30 ser jeg en buk på den anden siden af søen, tror først det er en gaffelbuk, men græsset er så højt, at det er svært at se. Efter ca. 20 minutter kommer bukken endelig fri af det høje græs, og jeg afgiver et skud; kuglen sidder fint og bukken falder. Men idet jeg afgiver skud, er der endnu en buk, der rejser sig op, en pæn 6-ender som jeg ikke havde set. Efter 10 minutter går jeg derhen og bukken ligger der, en pæn 6-ender. Fed oplevelse, men hold nu kæft, der er langt op til bilen, med en buk over skulderen  :-)
M,.v.h.
Per"
Vi ønsker Per rigtigt hjerteligt tillykke ! - og siger tak for både beretning og billederne. - Klik på det enkelte foro for at se det i stior størrelse.

08. juni 2021:
Rå og ræv foran stigen

Vort nye medlem, Nicolai Svendsen, havde en skøn aften i stige 3, uagtet at han ikke så bukken. Men derfor var aftenen alligevel ikke oplevelsesfri. Nicolai skriver:

"Dejlig aften herude:) en rå var forbi fodertønden, og en ræv næsten under stigen:) begge to 20-30 min inden solnedgang:) "

22. maj 2021:
Bukken var der, - men på den "forkerte" side af skellet

Per Bisgaard tilbragte aftenen i stige 5 og skriver:
"Hej Jørgen som du kan regne ud blev det en nultur igår, havde bukken i sigtet ad flere omgange, men han valgte at blive hos naboen...en pæn buk, men han var for klog. Han var i skellet, så han fik fred๐Ÿ˜€
mvh Per"

21. maj 2021:
Dåvildt på reviret !

Per Bisgaard havde "morgentjansen" i stige 5 på Colindseje, - og skriver:
"Hej hold 3.
Nultur igen her til morgen, men tilgengæld så jeg to dådyr, spidshjort og då, langt ude på marken. Spejlet var meget tydeligt๐Ÿ‘
Jeg vil gerne prøve stige 3 iaften fra kl 17.
mvh
Per"

Tak til Per for beretningen, - og "Knæk og Bræk" i stige 3 i aften  !
Der to stk. dåvildt, per så, er muligvis de samme to, som Jón Hjaltason så på premieremorgenen, oh som vores gode jagtvært, Thomas, også fortalte tirsdag aften, at han havde set i det samme område.

20. maj 2021:
Råvildt i Slusesåten

Christian Koudal forsøgte sig torsdag aften fra stigen i Slusesåten og fortæller:
"Jeg var på sluseposten fra kl. 19.00, der kom en lille famile forbi mig på den lille sti neden for stigen på vej mod stranden; de så mig ikke, men da de senere vende tilbage, så de mig og hilste og jeg hilste igen.
De første par timer så jeg en fasankok, 2 store harer og kl.21.15 så jeg et dyr komme ud ovre i det sydøstlige hjørne;den stod med enden til, jeg tror det var en buk, Den stod meget skjult i noget birkekrat. Iøvrigt gik der folk forbi oppe på stien ikke langt fra bukken. Der er ca. 130 m. derover. Den forsvandt så ind i nogle siv, og jeg så den ikke mere.
En god oplevelse, men jeg tror, det vil være en god idé at sætte et skilt op ved indgangen med "Jagt i dag" når der nogen på posten derude.
Mjh
Christian"

18. maj 2021:
Per Bisgaard fortæller:

"Ingen buk med hjem, så en rå langt ude og en rævefamilie der legede oppe bagved tårn 2, det så nu meget hyggeligt ud. Men næste gang...๐Ÿ˜€
mvh Per."

18. maj 2021:
Per Bisgaard skriver:

"Gofmorgen Hold 3. Jeg havde en nultur her til morgen. Så en ræv, men ellers var det helt dødt derude. Jeg vil gerne prøve stige 3 i aften fra kl. 18.
Mvh
Per."

17. og 20. maj 2021:
Meget vildt at se på
Kasper Fogh Mehl skriver :
"Tak for opdateringerne på bukkejagten. Den er da kommet godt igang!
Til info, så har jeg haft fornøjelsen af, at sidde i stige 7 og nyde synet af rævemor, med 3-4 unger, i remisen, lige oven for søen, over for stige 7.
Jeg så ræv både mandag morgen og aften og torsdag aften, så mon ikke de har grav inde i remisen.
Mandag nød jeg også synet af 2 råer, 2 bukke (lige på den anden side af skel), harer, gravænder og gæs.
Jeg er imponeret over modtagelsen, som nyt medlem, foreningens aktivitetsniveau og ikke  mindst foreningens revir, som ser ud til at være et både rig på vildt og gode naturoplevelser.
Mvh. Kasper Fogh"

Tak til Kasper for orienteringen, - og for de pæne ord ! - Og ja, der er et stort gravkompleks i remisen. Vi tror, at der måske også er mårhund i nogle af hullerne.

19. maj 2021:
Buk nr. 2 nedlagt i Bukkepuljen 2021

En flot 6-ender blev i aften nedlagt fra stige 9 af Klaus Boll. - Klaus beretter:
"Jeg skød bukken kl. 20. Den kom løbende ud fra mosen mellem stige 9 og 8 med retning mod skoven. Jeg blev nødt til at råbe lidt af den for at stoppe den; den løb ca. 30 m. og var noget svær at finde i græsset. En fin aften, Jeg sad i stige 9".
Vi ønsker Klaus STORT TILLYKKE !

16. maj 2021:
Første buk nedlagt i Bukkepuljen 2021

Den første buk i Bukkepuljen 2021 faldt på premiereaftenen, kl. 20.50 for et velrettet skud fra stige 2, afgivet af Henrik Boes Brølling. - Henrik fortæller:
"Jeg skød en rigtigt fin lille 6-ender fra stige 2, kl 20.50. Den gik ca 175m ude på græsskråningen over rapsen. Indgangshullet sidder fint på bladet, udgangshullet lidt lavt.
Den lå 10 meter fra skuddet, men tog alligevel lidt tid at finde, da den nåede ind i rapsen inden den lagde sig
God aften,
Henrik".

Vi ønsker Henrik rigtigt hjerteligt tillykke med premierebukken !