Oplevelser og iagttagelser under bukkejagten 2020

15. juli 2020, aften:
"Sidste udkald" - råvildt på reviret

Klaus Boll og Kim V. Larsen var de sidste to, der søgte Dianas gunst i årets sommer-bukkejagt. Klaus i stige 7, Kim i stige 8 - Klaus så et smaldyr og en spidsbuk. Kim så de samme plus et dyr mere i mosen, som han ikke kunne se, om det var buk eller rå, men som "gøede" gevaldigt.

Bukkejagten er nu slut for i år. Selvom der ikke faldt nogen buk i år, er det godt at vide, at der er set råvildt flere gange, så der ER råvildtb på reviret. Og så er der nogle bukkepuljemedlemmer, der har fået sig nogle gode naturoplevelser. Og dem kan man som bekendt ikke få for mange af.

På gensyn igen til september. - I mellemtiden må vi hygge os med lidt lystfiskeri og besøg på flugtskydningsbanen.

15. juli 2020:
Sidste morgenjagt i år

Christian Koudal og Jørgen Brøgger var begge begge afsted den sidste morgen. Christian forsøgte sig fra stige 9 og Jørgen fra stige 3. Der var forholdsvis dødt begge steder, og vegetationen var meget høj, så det var vanskeligt at se, hvis der gik råvildt blot en 20-30 m. fra stigerne. Omkring kl. 06.00 havde Jørgen den oplevelse, at der kom en rå stille ud af læhegnet kun 5. til venstre for stigen. Den fortsatte hen foran stigen, stadig på kun 5. afstand. Den stod et stykke tid og essede ca. 15 m. fra stigen; kiggede en gang imellem stift op på stigen. Den var klar over, at der vist var "noget", men da Jørgen sad bomstille, essede den sidst videre, inden den drejede og et halvt minut efter var opslugt af den høje vegetation.
Christian og Jørgen havde aftalt at mødes ved jagthytten og "udveksle oplevelser", inden de tog hjem. Christian havde tændt bålet, hvilket gjorde godt; deres bukser var våde op til midt på lårene, og begge var blevet godt kolde og stive i lemmerne af de stillesiddende timer i stigen i den forholdsvis kølige morgen. En sidste kop lunken kaffe fra termokanden, en enkelt dram og en læskende øl.
Så var den bukkejagt slut for i år.

15. juli 2020:
Set meget råvildt

Klaus Bolle har været en af de mere flittige i bukkepuljen. Han fortæller, at han har været afsted 8 gange, og har set råvildt hver gabng, undtagen den sidste. Ikke alle gangene buk, men dog flere bukke, også 6-endere. Men ingen skudchancer. Han have en stor 6-ender for, men vegetationen var så høj, at han kun lige kunne se selve opsatsen og det øverste af hovedet. "Det var ellers en flot opsats", fortæller Klaus.
Klaus forsøger sig for sidste gang i aften. Vi krydser fingre for ham og siger "Knæk og Bræk" !

10. juli 2020:
Så 6 stk.råvildt, - men ingen buk imellem

Per Bisgaard forsøgte sig fra stige 7 den 9. juli om aftenen og fra stige 3 om morgenen den 10. - per fortæller.
"Det blev desværre til to nulture, og i morgen tager vi til Bornholm, så bukkejagten er slut for mit vedkommende..Så 6 dyr i dag, men ingen buk, så dyrene er der heldigvis. Forhldene var ellers perfekte.Fantastis flot morgen:
VH  Per"

Den 8. skrev Per:
"Det er lidt mærkeligt med bukkene i år. Sidste år skød jeg min buk den 11. juni, det var den sidste af de 4 6-endere, der blev skudt. - Har Hold 1 været meget afsted, ogn ved du, om de har været meget afsted ?"

07. juli 2020:
6 "stive klokketimer" - totalt dødt.

Jørgen Brøgger forsøgte sig fra stige 6 i ikke mindre end eftermiddags- og aftentimer. Jørgen fortæller:
"Der var totalt dødt. det eneste, jeg så, var en blishøne i søen og enkelte svaler, der fløj lavt over søen på jagt efter insekter. Som det ses på billedet herover, er det ellers perfekt bukketerræn, - MEN .... der stod stod en strid blæst lige id imod mig. Jeg blev faktisk ret kold til sidst. Jeg blev også hurtigt klar over, at der næppe ville være de store chan ser, med denne kraftige vind lige ind på. Råvilædtet går sjældent ud i sådan et blæsevejr, - det har vanskeligt ved at høre og dermed ved at orientere sig. Alligevel holdt jeg ud til k.l 21. Så havde jeg fået nok og pakkede sammen med kolde og stive lemmer. Iøvrigt er vegetationen ved at være så høj, at det i væsentlig grad minimerer skudmulighederne. Men det er vist generelt over hele reviret. - Gik hjem på læsiden af læhegnet. Det var en "lise".
Bemærk de flotte skyformationer på billedet herunder. Det illustrerer måske meget godt, hvorfor der ikke var bevægelse i råvildtet".

22. juni 2020:
Per Bisgaard forsøgte sig fra stige 3 på morgenjagten, - og skriver:

"Jeg gav op efter en time i silende regn. Det var helt dødt derude. Jeg vil derfor prøve stuige 3 igebn i aften. Forhåbentlig i lidt bedre vejr.
vh
Per"

Jamen så er der jo kun at ønske "Knæk og Bræk" - både med bukken og f.s.v. angår vejret !

18. juni 2020:
Per Bisgaard, der er en af de mest ihærdige i bukkepuljen skriver:

"Jeg hat jo set en del dyr på Sydstykket, også indenfor 100 m.. Bl.a. spidsbuk2 gange. den ene gang stod den 80 m. ude med siden til og essede i omkring 15. minutter. DER var jeg fristet, men lod selvfølgelig være. Rå og lam har også været tæt på flere gange. Så heldigvis er dyrene der.
m.v.h.
Per"

Tak til Per for beretningen. dejligt at få bekræftet, at der ER råvildt på reviret. - Vi er jo også nu i "den stille periode", hvor der ikke er meget bevægelse i råvildtet. Det kommer forhåbentlig igen omkring 1. juli.

11. juni 2020:
Christian Flohr, der er buejæher, og en af de mest ihærdige i årets bukkepulje,  forsøgte sig med aftenjagten fra stige 3, - og skriver:

"Så en gaffelbuk ca. 200 m. nord for stigeb 3 her til aften. Men det er jo lidt for langt for buen".
v.h.
Christian

Tak til Christian for både "beretning" og foto. - Ser smukt ud !

30. maj 2020:
"(endnu en) Nulaften

Per Bisgaard forsøgte sig lørdag aften fra stige 9. Søndag morgen skrev han således til de øvrige på "Hold 2"::
"Godmorgen Hold 2.
Endnu en nultur i går aftes, så en flot rå, en masse fasaner og en flot ræv på 20 meters afstand, da jeg gik hen til stigen. Men endnu ingen 6-ender. Så en spidsbuk i god stand for et par dage siden, men ham gemmer vi et par år endnu. Prøver lykken en sidste gang i stige 8 i aften.
MVH
Per":
Tak til Per, der nok er den ihærdigste på Hold 2. Han kunne godt fortjene et "skulderklap" i form af en 6-ender.

30.maj 2020:
Pragtfuld morgenstund i Slusesåten, Øer.

Jørgen Brøgger havde besluttet sig for at søge Diana's gunst fra stigen i Slusesåten på Øer.
Han skriver i en sms til de andre på "Hold 2" i Bukkepuljen:
"Aldeles pragtfuld morgenstund. Svag vind, grænsende til vindstille. Vigen var helt "flad", nærmest total havblik, da jeg kørte på vej til Slusesåten, hvortil jeg ankom ved start skydetid. Mange gæs i luften (både enkeltvis, parvis og i mindre flokke) + enkelte skarver og ænder. Også skovduer.
Kl. 05.30 ramte solens stråler jorden, og det gav mere liv. Stor aktivitet af småfugle. Jeg havde længe hørt en fasankok skogre bag mig (på den anden side af asfaltvejen), da jeg kl. 05.30 så en bevægelse skråt til højre foran mig.Det var en stor flot kok, der kom ud fra den tætte bevoksning. Den stuivnede med det samme og stod længe som en saltstøtte med opmærksomheden stift rettet mod den skogrende kok på den anden side af vejen.Der var rigtig god tid til at betragte den i kikkerten. - Kl. 06.15 kom der en stor fed har luntende på sporet foran stigen. Sætter med stort yver. Den satte sig til at æde 10 m. foran mig. Også den var der god tid til at betragte i kikkerten og tage et par billeder af.
Masser af kurrende skovduer og gøgekuk omkring mig.
Kl. 07.15 spottede jeg "noget" skråt fremad til venstre over mod de høje birke. Op med håndkikkerten. Ganske rigtigt: Essende råvildt. Desværre med hovedet nede, så jeg ikke kunne se, hvad det var. Endnu ikke i rød sommerdraget. Så begyndte kikkerten selvfølgelig at dugge, - velsagtens som følge af min stigende legemstemperatur. Nåede lige at få kuikkerten op igen, inden dyret - med hovedet løftet - skred ind bag buskene. Det så i farten ud som om, der var "noget" på hovedet af den, men ikke tid nok til at kunne sige det med bestemthed. Da det/den ikke havde sig igen efter en time, og en sidste somdering med håndkikkerten heller ikke viste noget, pakkede jeg sammen kl. 08.15 og kørte i Føtex efter rundstykker. Det syntes jeg, at jeg havde "fortjent" - sammen med friskbrygget kaffe i stedet for det halvlunkne termokaffe, jeg havde indtaget de sidste timer.
Nu er det da konstateret, at der er råvildt i såten.-  Og der er ingen (hus-)dyr i indhegningen. Så chancen er der.
Jørgen."

Tak til Jørgen for beretningen.

Den store sætter blev længe betragtet i kikkerten

17. maj 2020:
Christian Koudals oplevelser

Christian Koudasl fra "Hold 2" forsøgte sig fra stigen i Slusesåten på Øer om  morgenen, og fra stige 2 på Colindseje om aftenen.*
Christian fortæller:
Morgen:
Var på plads 0445. Det blæste ret kraftigt så birketræet svajede meget så trådkorset flyttede sig en halv meter på 100 meter, vi skulle nok have kappet toppen af træet. Men jeg så ingen dyr, Men en stor Ræv med noget i flaben og 2 harer. Jeg sad der 1 time og 30 min,så kom der en stor byge så jeg tog hjem, så det var den oplevelse.
Aften:
Var på plads kl. 19.00 i stige 2; blæsende og regnfuldt. Jeg så intet,dog så jeg 2 harer, da jeg tog hjem 21.15 på marken til højre for aleen ned til den gule gård.
Mjh. Christian

Tak til Christian for "beretningerne". Dejligt at høre, at der trods alt er vildt i Slusesåten. Er derr hare og ræv, kan der også sagtens være råvildt. Også dejligt, at der er set harer på Colindseje.  De, har vi ellers ikke set for meget til.
Christian har medsendt dette foto, taget fra stige 2: