Oplevelser under bukkejagten 2022

12. juni 2022:
Så faldt buk nr. 5 på foreningsreviret

Kl. 10 minutter før solnedgang nedlagde Per Bisgaard denne stærke gaffelbuk fra stige 6. - Per fortæller:
"Jeg sad i stige 6 søndag aften og kl ca. 21.30 så jeg en buk tæt på stige 8; den gik langs det levende hegn op mod stige 7. Kl 21.50 stod den perfekt og jeg skød den. Den blev ramt i hjertet og lagde sig bare ned. Tror det er en ældre buk, opsatsen er i hvertfald kraftig og den vejede 24 kg inden jeg brækkede den. Fed oplevelse😀
Mvh Per"

12. juni 2022:
Slusesåten: Bukken var der - men .....

Henrik Anesen forsøgte igen fra stigen i Slusesåten her til morgen Og bukken var der, - men ...
Henrik fortæller: "Den stod stod ikke, så der var kuglefang ude på 114 m. Stort dyr med en bred opsats. Den kom frem på det åbne stykke ud mod sejlrenden ind til slusen og nærmest løb op til autocamperne, der står ved Slusen.
Mvh
Henrik"

Tak til Henrik for "beretningen". Dejligt at få konstateret, at der er buk i såten.

04. juni 2022:
Så blev den fjerde sommerbuk i bukkepuljen 2022 på foreningsreviret nedlagt

Det var Ole Bjerregaard, der kl. ca. 20.15 nedlagde denne ulige gaffelbuk fra stige 7.
Ole fortæller:

"Jeg tog plads på stige 7 i aften lørdag kl. 20.00, og 10 min. efter kom en rå og en buk frem ret fremme. De løb lidt rundt og bukken lagde sig i græsset, men rejste sig efter ca. 5 min. Det var lidt svært for solen generede meget i kikkerten. De kom ind på 80 m, og jeg mente det var en gaffelbuk, men det var så kun det I ser. Den gik ned lige på stedet.
Med jægerhilsen
Ole Bjerregaard"

Vi ønsker stort tillykke til Ole !

26. maj 2022:
Mikkels første buk,, - og dermed den tredie buk nedlagt i bukkepuljen 2022

Mikkel Kristiansen var den ene af de to nyjægere, der havde taget imod vores invitation til som nyjæger at deltage i vores"Nytårsjagt"  den 8. januar. Selvom der desværre ikke kom noget på paraden ved den pgl. jagt, syntes MIkkel alligevel, at vorers foresningsrevir er rigtigt spændende, og at vores sociale samvær omkring bålstedet  efter jagten er hyggeligt og tiltrækkende. Derfor ansøgte han med det samme om at blive medlem af foreningen, hvilket vi selvsagt imødekom med det samme.
Og i dag fik Mikkel så "valuta" for sit medlemsskab, da han nedlagde sin første bu, der dermed blev den 3. buk i Bukkepuljen 2022. Mikkel fortæller selv:

"Så fik jeg skudt min første buk. Skudt fra stige 2 omkring klokken 7 i dag.
Han var syg, og havde to åbne sår på begge forben, så det var godt han fik fred. Så kan han komme stolt op på væggen
Mvh Mikkel"

STORT TILLYKKE TIL MIKKEL !

20. maj 2022:
Henrik Anesens oplevelse under morgenjagten fra stige 2.
Henrik skriver blot:

Hejsa  så imorges fra stige 2 , 1 lille buk og 1 rå OG SÅ LIGE DEM HER 😉😊

Den korte tekst var ledsaget af følgende fotos:

Vi var i starten noget i tvivl om, om der var tale om spidshjorte af dåvildt eller kronvildt, men endte dog med mest at hælde til sidstnævnte på grund af hovedformen. - MEN vi forelagde spørgsmålet for vort medlem og ekspert Poul Arne Nielsen, Jægerrådsformand, vildtplejerådgiver og uddannet vildtforvalter fra Kalø. Poul Arne er rimelig sikker på, at det er sika-spidshjorte. Det vurderer han på baggrund af spejlet, hovedformen og den sorte stribe på ryggen. Så indtil nogen måske måtte overbevise os om noget andet, tror vi på, at det er sikavildt. - Vi vidste jo godt, at der er både då- og kronvildt i området, det kan vi se af den megen fod, men at der åbenbart også færdes sikavildt, gør jo bare det hele endnu mere spændende.
TAK til Henrik for billederne, - og "Knæk og Bræk" næste gang, du tager på bukkejagt.

16. maj 2022:
Buk nr. 2 også nedlagt på premieredagen, - nu blot om aftenen. Ligeledes ebn flot 6-ender.

Denne gang var "den heldige" Klaus Boll, der nedlagde denne 6-ender fra stige 9.
Klaus fortæller:

"Bukken er skudt fra stige 9 kl ca 20. Den gik i ca 20 min. inde hos naboen bagved, så da den endelig kom over grøften ind til os, var jeg klar Det er første stykke vildt med min nye lyddæmper påmonteret og det gik da helt fint.
Mvh Klaus"

Tillykke til Klaus og tak for billede og beretning. Flot med hele to bukke på premieredagen  !

16. maj 2022:
Flot 6-ender nedlagt på foreningsreviret på premieremorgenen

Carsten Høgsholt kunne næppe få bedre start på bukkesæsonen, end den, han fik på denne premieremorgen, hvor han nedlagde denne flotte 6-ender fra stige 7 på foreningsreviret. - Carsten fortæller selv:
"Hvilken morgen, den 16.05. 22.
Var på plads i stige 7 kl. 05. En stor buk sydvest for andehullet, 250 m væk, flot syn, men var på naboreviret blev kort efter skudt af en nabojæger.*
Endnu en buk kom kortvarig til syne, sydvest for mig, også på naboarealet Kl. 07.30 blev det min tur, muligvis den samme buk, men nu på vores. Skudt på 150 m. 17,3 kg brækket. Smuk morgen. Tak til Klaus for hjælpen.
Jægerhilsen
Carsten"

Tak til Carsten og stort tillykke med bukken, som han selvfølgerlig havde med til morgenens bukketræf-.