Oplevelser under rågereguleringen 2022

01. juni 2022:
Jacob Munkholm Jensen forøgede antallet af bortregulerede rågeunger med 15, - til nu ialt 143

Jacob Munkholm Jensen var tidligt på færde i Skanseskoven i dag. Det gav ham 15 rågeunger "på tasken". - Stort tillykke til Jacob, - og tak for indsatsen. Vi er nu oppe på 143 bortregulerede rågeunger; et resultat, som vi vist godt kan være bekendt. - Jacob selv fortæller:
"Hermed får I min afrapportering fra formiddagen i Skanseskoven. Jeg stod tidligt op og var allerede ude ved skoven lidt i 07.00 (og da jeg jo har en stykke vej til Ebeltoft, var jeg faktisk ret tidligt på færde). Der var selvfølgelig fuldt gang i kolonien og man kunne ikke umiddelbart fornemme på larmen at vi nu er over 100 nedlagte rågeunger! Dog måtte jeg væbne mig med tålmodighed før den første skudchance opstod – en overgang var jeg såmænd nær ved at tro at der bare ikke var flere unger at skyde deroppe. Men sådan er det sommetider så forunderligt når tålmodighed lønner sig – for pludselig, ja, så sker det jo: En råge i perfekt silhuet mod den blå himmel, siddende intetanende på sin høje gren. Så, fluks, frem med skydestok og afsikring, sigte. KLANK, siger trykluftgeværet og TOK, lyder det oppe fra rågen, som fluks trimler mod skovbunden og rammer stien med et højlydt bump. I løbet af min formiddag i det gode vejr under Skanseskovens kroner nedlagde jeg i alt 15 rågeunger – to af dem blev hængende deroppe. På billedes ses dog kun 12 stykker, idet jeg lige nåede en enkelt mere på vej ned til bilen. Og bemærk så nummer to fra venstre i øverste række – det ligner en solplet, men fjerdragten er faktisk helt lysegrå. Først troede jeg sørme at jeg var kommet til at skyde en krage, men det ér altså en råge. En albino-råge?
Med venlig hilsen
Jacob Munkholm Jensen
Online Media Manager"

5. maj 2022:
Med Poul Arne Nielsens 6 "aften-rågeunger" er vi nu oppe på ialt 128 boertregulerede unger.

Efter fyraften i dag tod Poul Arne på en "aftentur" i Skanseskoven med salonriflen. Det lykkedes ham at få ram på 6 unger, og vi er dermed oppe på hele 128 bortregulerede unger.
Poul Arne nåede desværre ikke at få taget et billede af ungerne, da der kom et ældre ægtepar forbi og interesseret spurgte ind til reguleringen. Det viste sig, at manden selv var tidligere jæger, så han og Poul Arne fik en lænmgere og god snak sammen, der endte med at Poul Arne forærede ægteparret alle 6 unger til at tage med hjem til "stegegryden", hvilket de blev ovenud taknemmelige for.
Tillykke til Poul Arne med de 6 unger, og stor tak for den fine gestus med at forære ægteparret ungerne.

24. maj 2022:
Så kom vi op på 122 bortregulerede rågeunger

De 6 af Jón's 7 rågeunger

Jón Hjaltason tidligt på benene i morges, hvilket gav ham 7 rågeunger "på tasken". På billedet herover ses de 6 første. Det er taget, før han fik den sidste med ned.
I formiddags var Christian Koudal også deroppe for at "prøve lykken". De fik hver ram på 3 unger, men desværre var det kun dene en af Christians, der kom ned. Grenhanget er ved at være ganske tæt.
Men Jón's og Christians & Georgs samlede udbytte er vi nu oppe på at have bortreguleret ialt 122 unger. Det resultat synes vi faktisk godt, at vi kan være bekendt, nu hvor der stadig er godt 2 uger tilbage af treguleringsperioden.

23. maj 2022:
Så har vi passeret de 100 bortregulerede rågeunger

Hejne Fernani var afsted i morges, hvor han fik ram på ikke færre end 22 rågeunger.  Dermed fik vi passeret de 100 og er nu oppe på ialt 109 bortregulefrede unger, - til forhåbentlig gavn og glæde for de støjplagede naboer.
Hejne fortæller:

"22 bortregulerede rågeunger. Jeg var i skanseskoven fra 7.00 til 11:00, og der var god aktivitet hele formiddagen. Rågerne byttede jeg med en øl og en sludder hos vores formand; velbekomme !"

Vi ønsker Hejne tillykke med det fornemme resultat og takker for indsatsen ! - og formanden tilføjer et tak for de 22 rågeunger, der er parteret og vil blive nydt mjed anstand sammen med et godt glas rødvin

21. maj 2022:
Så er der 13 rågeunger færre + yderligere en

Peter Løkke Jensen er vist blevet lidt "bidt" af rågeunge-reguleringen. Og godt det samme. Han bidrager væsentligt til at få bortreguleret "skrighalsene". Han tog derop en tur først på eftermiddagen i fik 12 på joren og en i grenene.
Og så en mere:
Peter supplerer:
"En lille extra anekdote. Under lufteturen efter jagten fandt skipper en død rågeunge inde i brombær krattet og appoterede den. Farmand blev rigtig glad skal jeg hilse at sige. Den havde ingen skudtegn og var sikkert faldet ud af reden".
Peter siger, at der stadig er rigtig mange unger, og at de snart er flyvefærdige allesammen,. Så hvis man vil have et par stykker med hjem til "kødgryderne", er nu, man skal derop.

20. maj 2022:
Med dagens udbytte på 10 bortregulerede rågeunger er vi nu oppe på ialt 71, og har dermed passeret sidste års slutresultat på 67

Det var Peter Løkke Jensen, der benyttede formiddagen til et besøg i Skanseskoven i et forsøg på at få ram på nogle unger., hvilket lykkedes. Af de 10, han nedlagde, blev de to desværre hængende i grenene "deroppe". dermed er vi nu oppe på at have bortreguleret ialt 71 unger, og har dermed passeret sidste års slutresultat på 67.
Stort tillykke til Peter, og tak for "indsatsen", som der ikke er tvivl om, at naboerne sætter pris på.

19. maj 2022:
Yderligere fem rågeunger bortreguleret

Christian Koudal og Georg Sand var en tur oppe4 at se efter rågeunger i formiddags. De fik ram på h.h.v. 3 og 2, der heldigvis alle kom helt ned og blev fint apporteret af Georgs hund "Holger".
Vi kom dermed op på ialt 71 bortregulerede unger, og er dermed allerede nu tæt på sidste års slutresultat på 67. - Billedet her er af de tre, Christian skød.

18. maj 2022:
Tyve rågeunger mere, - eller færre bør man vel sige

Henrik Boes Brølling tog en tur i Skanseskoven i eftermiddags.Han havde igen sin 13-årige søn Laurits med. Som Henrik Siger: To par øjne spotter bedre ungerne på grenene end kun et par. Af de 20 nedlagte rågeunger fik de de 18 ned. De sidste to blev desværre hængende i grenene.Inden de tog hjem, gik Henrik over til genboen og forærede dem nogle af rågeungerne med forklaring om, at de er lækker spise. Det vakte stor glæde og taknemmelighed. Et fint og godt træk af Henrik, der kun kan være med til at styrke jægernes og jagten image "i befolkningen" (= "den ikke jagende del"). Stor tak til Henrik for initiativet og tillykke med de 20 rågeunger !
Og dermed kom vi op på nu ialt 57 bortregulerede unger. Vi nærmer os dermed allerede sidste års resultat, og nok med mulighed for at overgå det.

 

17. maj 2022:
Otte rågeun ger mere - og dermed oppe på ialt 37 bortregulerede "skrig- halse", - til forhåbentlig glæde for de støjplagede naboer.

Hejne Ferjani tog på "morgentur" i den forårsgrønne Skanseskov i dag. Her fik han ram på 8 rågeun ger, men fik kun de 7 med hjem. Den sidste blev - som så mange andre - hængende i grenene "deroppe". - Hejne fortæller om sin morgenoplevelse:
"Ankomst 07.30 til Skanseskoven; den første unge sad allerede klar i et fyrretræ, den blev hængende så den fik et skud mere og faldt, men desværre kun 3 meter for at ligge stendød på ryggen på et par grene. Men de andre 7 jeg skød til faldt ned som de skulle. En rigtig god formiddag, hvor der blandt andet kom en cyklist forbi, der garanteret skal ud og regulere en af de kommende dage😁 samt en skoleklasse der fik 10 min. foredrag om rågeregulering og derefter 10 min spørgetid.
JH
Hejne"

Tak til Hejne, - for både billede, beretni9ng og "indsats". Ikke mindst  "undervisningen" af skoleklassen. Noget sådant er med til at fremme jagtsagen og skabe forståelse for vigtigheden af at drive jagt som en del af den danske nagturforvaltning.

 

16. maj 2022:
Så kom vi op på 29 bortregulerede rågeunger i Skanseskoven

 

Jacob Munkhiolm Jensen tog en tur i Skanseskoven med sit velskydende luftgevær i eftermiddags. Han fik nedlagt 7 rågeu ger, men fik kun de fire på fotoet herover med hejm, da de sidste tre blev hængende i grenene. Ærgerligt, da fuglene jo er rigtig velsmagende. Jacob fortæller selv:
"Hermed følger min lille tilbagemelding fra eftermiddagen i Skanseskoven. Jeg kom derud omtrent kl 13.30 og var faktisk overrasket over hvor stille og roligt der var under de tætte kroner. Kun få voksenfugle var i nærheden og der gik nogen tid før jeg spottede de første unger. Dog vil jeg vurdere at de fleste stadig befinder sig i rederne. Lidt efter lidt begyndte koloniens beboere dog at indfinde sig, og spektaklet kunne begynde. I løbet af et par timer skød jeg i alt syv rågeunger, men jeg må i skam erkende at hele tre af dem blev hængende deroppe. Jeg synes især at det virker som om de har særlig tendens til at blive hængende i fyrretræerne. Jeg bemærkede i hvert fald yderligere et par stykker i disse træer, som må være blevet skudt ved en tidligere lejlighed. Det er ret utilfredsstillende at træffe uden at få fuglen med hjem. Ganske vist hjælper det uanset på reguleringen af bestanden, men måltidet går tabt og det føles som mindre end en halv sejr. Og det bliver næppe lettere, jo tættere trækronerne bliver. Jeg må se om jeg kan afspadsere endnu et par eftermiddagstimer i Skanseskoven inden længe - selvom det er træls med vejarbejdet og den lange kø på landevejen ... Denne gang huskede jeg at få taget et billede, og det er vedhæftet her.
MVH
Jacob"

Tak til Jacob for både billede og beretning; og ikke mindst tillykke med de 7 unger og stor tak for "indsatsen".

15. maj 2022:
Så blev der yderligere 10 færre rågeunger i kolonien i Skanseskoven.

Henrik Boes Brølling tog en tur i Skanseskoven med salonriflen i eftermiddags. Han havde sin 13-årige søn, Lautits Olrik, med som "spotter". Det var nok en god idé med nogle "unge øjne". "Tilsammen" fimk de - d.v.s. Henrik - ram på 10 rågeunger, hvoraf de 3 desværre stadig hænger i træerne. Men 7 er jo heller ikke så tinge til "kødgryderne".
Laurits er iøvrigt ret så jagtinteresseret, og kunne muligvis godt være interesseret i at blive juniormedlem ag Danmarks Jægerforbund og dermed Elsegaarde Jagtforening.
Tillykke til Henrik med alle 10 rågeunger, - og tak for "indsatsen", som ikke mindst naboerne er taknemmelige for.

 

15. maj 2022:
Så er der fem rågeunger færre i kolonien

Peter Løkke Jensen tog en tur i Skanseskoven med salonriflen her til morgen. Det lykkedes ham at få ram på 5 rågeun ger, hvoraf han kun fik de 4 på billedet herover med hjem. Den femte blev hængende i grenene og trods flere forsøg på at skyde grenene over, blev den hængende deroppe. Peter tilgføjer: "Glemte at fortælle, at genboen kom med to kolde formiddagsøl. De er meget taknemmelige. De må sove med lukkede vinduer fra solopgang p.g.a. larmen, Så bare klø på"
Tillykke til Peter med de 4 unger, han fik med hjem og tak for "indsatsen" med alle fem. Det er dejligt at høre, at naboerne er taknemmelige for vores indsats. Det kan kun være med til at gavne jægernes omdømme.

13. maj 2022:
Nu er vi oppe på at have bortreguleret 7 rågeunger

Peter Løkke Jensen var en tur i Skanseskobven med salonrifen i dag mellem kl. 10.00 og 12.00, - og fik disse to rågeunger med hjem. - Peter fortæller:
"Jeg så ingen unger udenfor rederne. De to, jeg skød, fløj kluntet og tog derfor en lang pause". - Det gav åbenbart Peter god tid til at tage sigte.
Vi ønsker tillykke med de to unger (der iøvrigt smager fortrinligt) og siger tak for "indsatsen".

12. maj 2022:
To rågeunger mere bortreguleret.

Hejne Ferjani besøgte Skan seskoven i morges, - og fik disse to rågeunger med sig hjem. Dermed er vi nu oppe på ialt at have bortreguleret ialt 5 unger; og det er faktisdk først nu, de begynder at komme ud af rederne.Hejne fortæller:
"Det var med store forventninger, jeg imorges drog mod skanseskoven. Ankomst 07.15, fik lige hurtigt hilst på Kim der var på vej hjem til morgenkaffe. Efter at have gået lidt rundt, fik jeg øje på en unge, der sad i et lavt træ ca. 3 meter fra reden, så der var rigelig tid til at tage sigte; det var jo trods alt første skud med short patroner til vildt; 1 skud en stendød rågeunge. Efter en velfortjent kaffepause tog jeg igen 22'eren på skulderen og gik lidt rundt. På grund af den halv-friske vind bevægede trækronerne sig, så der atter kom en unge til syne, jeg sendte en short patron afsted og ungen faldt. Jeg så yderligere 2 unger, der sad på kanten af reden, så de er så småt på vej ud nu."
Vi siger tillykke med de to unger til Hejne og tak for den gode beretning !

08. maj 2022:
Ingen rågeunger i sigte, men til gengæld lækker og hyggelig frokost i den lysegrønne forårsskov

Heine Ferjani var afsted i håbet om at få ram på en rågeunge eller flere. Han havde både sin kone og deres hund med, men ingen af de to fik anledning til at apportere. De så ikke en eneste un ge udenfor rederne. Til gengæld nød de afslutningsvis en medbragt god og hyggelig familiefrokost i den lysegrønne forårsskov. - Og noget sådant er jo nemlig også et godt "udbytte" af det at gå på jagt.. - Tak for beretning og velbekomme !

08. maj 2022:
To rågeunger bortreguleret

Jacob Munkholm Jensen var tidligt på færde i morges i håb om, at kunne få ram på nogle rågeunger. - Jacob fortæller:
"Hermed min afrapportering fra rågereguleringen i Skanseskoven. Jeg var tidligt på færde i morges og var i Ebeltoft allerede ved 07-tiden, hvor kolonien forlængst var på vingerne. Der var godt gang i den, tør siges! Det stod dog ret hurtigt klart at langt de fleste unger endnu ikke er store nok til at hoppe ud af rederne. Forældrefuglene skælder ud og flyver bort når man nærmer sig, men jeg så stort set ingen unger ved de reder, der kunne ses for det tætte løvhang. Men jeg kunne HØRE dem oppe i rederne. Fik dog skudt to stk., hvoraf den ene desværre sank sammen på grenene ved siden af reden og blev siddende dér. Flere forsøg på at “skyde den helt ned” var forgæves - så vi må bare vente på blæsevejr og Mikkel ræv.
I løbet af mine cirka tre timer derude mødte jeg en del gæster i skoven, som alle spurgte nysgerrigt ind til reguleringen og som udtrykte stor begejstring for vores indsats. De folk, jeg snakkede med, var vistnok alle lokale og kunne fortælle om megen larm fra kolonien i tide og utide. Så jeg følte mig taget godt imod - dog ikke af rågerne! :-)
Desværre glemte jeg fuldstændig at tage et billede af min enlige fangst, det beklager jeg meget. Men jeg kom først i tanker om det efter at jeg havde trukket brystet af den og puttet det i fryseren. Men der kommer forhåbentlig flere til, og dem skal jeg nok få fotodokumenteret.
Fortsat god søndag til alle !
Jacob"

Vi siger tillykke til Jacob med de to rågeunger,- ærgerlæigt for ham, at han kun fik den ene med hjem, når nu den kom i fryseren. To ville jo have fyldt dobbelt så meget. Og TAK for den gode og beskrivende beretning Pyt med, at Jacob glemte at få taget et billede, til gengæld der beretningen jo så god og fyldigt beskrivende, at enhver selv kan danne sig sine billeder (Jacobs skrivetalent fornægter sig ikke).
Dejligt at høre om mødet med de morgenfriske "skovvandrere"/naboer og den gode snak, Jacob fik med dem. Godt image for jægerstanden !

07. maj 2022:
"Nul rågeunger" udenfor rederne til morgen

Per Bisgaard var afsted her til morgen for se efter rågeun ger i Skanseskoven. Per beretter:
"Ingen rågeunger udenfor rederne, men jeg kunne tydeligt høre dem, tror snart de kommer frem. Desværre mange blade på træerne, så det bliver ikke nemt. Til gengæld er hornfiskene kommet, fangede 2 i går selvom det egentlig var havørreden jeg var ude efter👍
mvh Per"

Tak til Per for beretningen - og tillykke med de 2 hornfisk ! - "Knæk og Bræk" næste gang, når der forhåbentlig er kommet flere unger ud af rederne.

02. maj 2022:
Så er den første rågeunge i Skanseskoven bortreguleret
Så er regulertinmgsperioden for rågeunger "skudt i gang".
Christian Koudal var den første, der fik ram på en, og den blev fint apporteret af Georg Sands hund "Holger". Christian siger, at der nok går lidt tid, før ungerne for alvor kommer ud af rederne.
Men der er allerede ved at være mange blade på træerne, så det bliver vanskeligere for hver dag, der går. Vi håber dog, at vi kan gøre en lige så god indsats som sidste år.