Rågeregulering i Skanseskoven 2023

28. maj 2023:
Det er ved at være vanskeligt at få øje på både reder og unger:

28. april 2023:
Det er stadig nemt at se både reder og fugle (men det bliver jo nok ikke ved):

 

08. juni 2023 :
blev de 83 til 84 bortregulerede rågeunger
Jacob Munkholm Jensen  tog  i Skanseskoven i morges inden arbejdstid. Det gav ham en enkelt rågeunge på tasken, og han bragte os dermed op på ialt 84 bortregulerede unger. Det antal kan vi vist godt være bekendt.
Tillykke til Jacob og tak for indsatsen !

02. juni 2023:
Jacobs morgenoplevelser med 2 rågeunger "på tasken"

Jacob Munkholm Jen sen tog den tidlige morgentur i Skanseskoven, inden han skulle på arbejde. - Jacob fortæller:
"Jeg var i Skanseskoven fra morgenstunden, men det blev desværre kun til et par stykker efter lige så mange timer under træerne. Jeg blev helt ør i hovedet og stiv i nakken af at kigge op så længe! :-) Jeg synes der var ret fredeligt derude, ikke så mange voksne fugle til at skælde ud og jeg så ret få rågeunger på grenene. Måske var det bare mig, der simpelthen ikke kunne få øje på dem over de mange grønne blade, eller også er der bare ikke så mange lige nu, der er store nok til at klatre ud på grenene. Til gengæld mødte jeg Mikkel Ræv, der også var på rågejagt - han gad dog ikke hænge ud sammen med mig ret længe, og smuttede stille og roligt og overlod skoven til mig. At dømme efter en del gnaskede fjer og dun i skovbunden, kan han have nydt en nedskudt rågeunge, som på et tidspunkt har siddet fast i grenene deroppe.
VH og god weekend
Jacob"

Tillykke til Jacob og tak for den fine beretning, billedet og indsatsen !

01. juni 2023:
Så nåede vi de 80 bortregulerede rågeunger

Georg Sand og Christian Koudal tog formiddagsturen. Det resulterede i, at Christian fik ram på to unger, - og de blev så nr. 79 og 80. - Ganske pænt resultat her, hvor der stadig er 14 dage tilbage af reguleringsperioden.
Tillykke til Christian og tak for indsatsen !

31. maj 2023, kl. 16.09:
Og så kom vi op på 78 bortregulerede rågeunger

Peter Løkke Jensen tog efter- middagsturen og med sine 10 bortregulerede rågeunger bragte han os så op nu at have bortreguleret 78 stk. - Peter havde en ny hund med til træning i apportering, iøvrigt en lillebror til Peters gode og veltrænede hun "Skipper". "Lillebror" apporterede fint de 9, men den sidste, der landede i et brombærkrat, kunne han ikke finde. Så måtte "storebror" i aktion, og i løbet af få minutter var rågeungen apporteret fint. God hund og dygtig læremester !
Tillykke til Peter og tak for indsatsen.

31. maj 2023, kl. 12.45:
Så nærmeer vi os de 70 bortregulerede rågeunger

Erik Fyhn Smidt tog formiddagsturen i Skanseskoven i dag, og fik bortreguleret 7 rågeunger. Stort tillykke til Erik, og tak for indsatsen !

30. maj 2023:
Så rundede vi de første 60 bortregulerede rågeunger

- og igen var det Peter Løkke Jensen, der sørgede for den nye "rekord". Han tog eftermiddagsturen i dag, men måtte en tur omkring kasserer Kim Larsen for at købe en ekstra æske "short" patroner, da han kun havde 11 stk. tilbage. Peter fik ram på 17 unger, og fik dem alle 17 med hjem (ingen, der blev hængende i grenene denne gang). Hermed er vi nu oppe på 61 bortregulerede unger, - til forhåbentlig glæde for de støjplagede naboer.

"Skipper" var også denne gang en god apportør

25. maj 2023:
Så rundede vi de 40 bortregulerede rågeunger, - til forhåbentlig glæde for naboerne

Peter Løkke Jensen tog aftenturen i Skanseskoven og fik ram på 10 rågeunger, men fik kun de 9 med hjem. Den tiende blev hængender i grenene, derfor kun  9 på fotoet. Men en bortreguleret rågeunge er en bortreguleret unge, uanset, om den lander på jorden eller bliver hængende i grenene.

21. maj 2023:
Så rundede vi de 30 bortregulerede rågeunger

Hejne Ferjani tog aftenturen i Skanseskoven og nedlagde 13 rågeunger. Dermed er vi nu oppe 34 bortregulerede rågeunger. Vel ganske pænt åå nubværende tidspunkt.
Stort tillykke og tak for indsatsen til Hejne !

19. maj 2923, kl. 12,53:
Så rundede vi de første 20

Med sine 2 bortregulerede rågeunger i dag bragte Erik Fyhn Smidt os op på ialt 21 bortregulerede rågeunger.
Tillykke og tak for indsatsen til Erik !

18. maj 2023, kl. 20.02:
Så blev det til 19, inden solen gik ned
Det sørgede Peter Løkke Jensen for under sin aftentur i Skanseskoven. Han fik dog kun de 3 med hjem, da den fjerde blev hængende i trækronen.
Vi siger tillykke og tak for indsatsen til Peter !

18. maj 2023, kl. 12.58:
Så kom vi op på 15 "leverede" rågeunger

Det sørgede Erik Fyhn Smidt for, da han nedlagde sin første rågeunge med sin nye salonriffel.
Stiort tillykke til Erik, og tak for indsdatsen !

18. maj 2023, kl. 11.58:
Så er vi oppe på 14 bortregulerede rågeunger

Christian Koudal og Georg Sand tog morgenturen i Skanseskoven, og fik hver ram på 2 unger, så vi nu er oppe på 14 nedlagte ialt.
Stort tillykke, - og tak for indsatsen til begge.

16. maj 2023:
Så blev de næste 7 rågeunger bortreguleret

- og dermed er vi nu allerede oppe på 10. Og alle 10 nedlagt af samme mand: Hejne Ferjani. Hejne var på bukkejagt i morges - premierejagten, og deltog også i foreningens Bukketræf. Men Hejne var "snu" - eller skal vi sige forudseende. Han også taget salonriflen med, og efter Bukketræffet tog han i Skanseskoven. Det blev til 7 unger, hvoraf en dog desværre blev liggende på en stor gren.Men derfor tæller den jo alligevel med i antallet af bortregulerede unger.Endnu et stort tillykke til Hejne !

15. maj 2023:
Så faldt de 3 første rågeunger

Hejne Ferjani tog "morgenturen" og nu faldt endelig de tre første rågeunger.  Hejne havde været i Skanseskoven i fredags, kun for at konstatere, at der stadig ikke var nogen unger ude af rederne. I går, søndag, var Hejne så en tur i Anlægget i Grenaa, hvor der også er en rågekoloni, og der så han de første 15-20 unger på grenene, så han tænkte, at så må det også være ved at være ved tiden i Ebeltoft. Og det var det. Men disse 3 unger var også de neste, han så udenfor reden. TILLYKKE til Hejne og tak for indsatsen !
NU ER VI I GANG ! - Vi håber at kunne gøre det lige så godt som sidste år, - til glæde for de støjplagede naboer.