Rågereguleringen 2021

Kolonien:

Efterhånden som der kom mere og mere løv på træerne, blev det vanskeliogere og vanskeligere at få øje på rederne og fuglene på grenene

Oplevelser under reguleringen:

02. maj 2021:
Første rågeunge bortreguleret

Første mand, der forsøgte sig med reguleringen af rågeunger i kolionien i Skanseskoven, var Tor R. Kristensen, der med sit 5,5 mm. luftgevær fik ram på en enkelt unge.
Tillykke til Tor

06. maj 2021;
Rågeunge nr. 2 og 3 bortreguleret

Henrik Boes Brølling fik ram på 2 stk., hvoraf den ene desværre blev hængende i en grenkløft højt tilvejrs. - Stort tillykke til Henrik !

14. maj 2021:
Så "kom der ligesom hul på" reguleringen af rågeunger i Skanse- skoven.

Vort nye medlem Henrik Boes Brølling fik i dag biortreguleret de syv rågeunger, der ses på billedet herunder plus to mere, der blev hængende i grenkløfter i træerne på vej ned.
Tillykke til Henrik og tak for indsatsen !

18. maj 2021:
Yderligere 12 rågeunger bortreguleret

Vort ihærdige medlem, Henrik Boes Brølling, var afsted igen i eftermiddags. Han  beretter om en dejlig eftermiddag i let solskin, - og med 12 rågeunger "på tasken".- Stort tillykke til Henrik, - og tak for indsatsen !

20. maj 2021:
To rågeunger mere bortreguleret i Skanse- skoven

Poul Arne Nielsen tilbragte et par eftermiddagstimer i Skanseskoven i selskab med sin gode salonriffel. resultatet heraf blev, at nu er der yderligere to rågeunger bortreguleret i kolonien.
Det samlede antal regulerede rågeunger indtil nu er dermed 27 unger. - Vi håber, at det trods alt er med til at mindske størniveauet for naboerne bare en lille smule.

24. maj 2021:
Fem rågeunger færre til at genere naboerne til Skanseskoven

Jón Á. Hjaltason afprøvede i dag sin nyindkøbte salonriffel. Som det fremgår af billedet blev det til fem rågeunger, - der således ikke længere er med til at forstyrre naboerne morgensøvn
Stort tillykke til Jón - fin debut ! - og tak for indsatsen !

Oplevelser under rågereguleringen

16. juni 2021:
Reguleringsperioden for rågeunger er slut for i år.

Vi nåede at bortregulere ialt 67 rågeunger,.Vi håber, at naboerne til Skanseskoven kan mærke (høre) det.
Herunder kan du læse beretningerne om, hvad deltagerne i "rågebanden" havde af oplevelser.

18. juni 2021:
Jacob Munkholm Jensen fortæller:

Rågerne faldt i øvrigt i aldeles god smag hos familien. Mine halvkræsne unger mente sågar at der var tale om noget nær en livret – og der var akkurat rågefileter nok til at mætte de glubske munde! Så vi håber meget på at kunne komme i Skanseskoven igen til næste år! 😊
Du får lige et par fotos af festmåltidet herunder:
MVH
Jacob

12. juni 2021:
Og så lige en enkelt rågeunge mere

Jacob Munkholm Jensen skriver:
"Hermed dagens afrapportering til formanden: Jeg indfandt mig i Skanseskoven i morges lidt i 7 og bemærkede ret hurtigt at vegetationen er tiltaget en del siden sidst jeg var der, men faktisk også at der var mindre larm. Jeg ved ikke om det kan være fordi store dele af kolonien allerede var draget ud i landet for at finde mad, men der var forbløffende roligt. Af og til helt stille, faktisk, og ofte var det sangfuglene, der dominerede lydbilledet. Grundlæggende er jeg tilbøjelig til at mene, at vores indsats har båret frugt. Nu, blot tre dage før sæsonens afslutning, er der da heller ikke meget mere at se deroppe. Dels er der den meget tætte vegetation i trækronerne, dels er rågeungerne blevet store og flyver væk, når jeg nærmer mig. Det var helt tydeligt at fuglene holdt et skeptisk øje på mig, og at de nu alle synes at have lært at tage sig i agt. Det fascinerer mig hvor intelligente disse fugle faktisk er. De kredser over mig højt deroppe, overvåger mig helt sikkert. Når én slår ned i et træ langt væk, kigger den over på mig og letter så snart jeg nærmer mig bare en smule. Samtidig var det en blæsende morgen, så 2-3 skudchancer måtte opgives pga vinden, der fik grenene, som fuglene sad i, til at ruske voldsomt. Dog lykkedes det at snige mig ind på én enkelt fugl i løbet af mine 2 en halv time deroppe. Den sad og kiggede væk i en åbning i træernes kroner, med sin sorte krop i silhouet til den blå himmel - og så skød jeg !
Således lyder dagens - og måske sæsonens sidste - resultat på blot 1 stk. rågeunge.
Fortsat god weekend!
Jacob"

07. juni 2021:
3 rågeunger mere, - og dermed passerede vi de 65

Christian Koudal og Georg Sand var en tur i Skanseskoven, og med de trre rågeun ger, Christian fik "på tasken" er vi nu oppe på at have reguleret 66 rågeunger. - Christian skriver:
"3 stk. blev det til den 3 skød jeg 
på vej til bilen derfor ikke med
på billede. Georg fik ingen.
Mjh. Chr.👍👍🥃💪!

02. juni 2021:
Yderligere 12 rågeunger er bortreguleret

Det flotte resultat på 12 unger blev opnået af Jacob Munkholm Jensen, der skriver :
:"Jeg ankom til rågekolonien vel omkring 06.30 i morges, og taget i betragtning at jeg jo bor i Aarhus og vel har en halv times kørsel, har jeg været tidligt på benene i dag! Det var dog det hele værd, og selvfølgelig glædede jeg mig til at komme af sted. Med mig havde jeg mit nye kaliber .22 PCP luftgevær, som skulle "i ilden" for første gang. Dog var jeg ekstra spændt, for sidst jeg var derude, spottede jeg ikke én eneste unge på grenene - kun de voksne kredsede rundt, højt over skoven. Men det var jo også ved at være længe siden, og i mellemtiden var skoven sprunget ud i fuld flor, med tætte kroner af det smukkeste grønne løv. Den ringe sigtbarhed er selvfølgelig endnu et benspænd for rågereguleringsjægeren, men jeg var alligevel ved godt mod. I begyndelsen gik det dog trægt - fuglene gik straks på vingerne og det var svært at få øje på store unger ude på grenene. Dog - efterhånden som tiden gik - var det som om de vænnede sig til mig, eller ungerne blev trætte af at holde sig i luften - eller måske var det bare mig, der fik tunet ind på de fjerne, sorte silhuetter højt deroppe? I hvert fald kunne jeg sende den første råge til jorden efter vel en halv times tid. Måske mindre. Herefter fløj tiden af sted. Godt ør i hovedet og øm i nakken efter den megen kiggeri mod højderne, lå der henad formiddagen 11 rågeunger på min parade. En 12. unge blev desværre hængende deroppe, stendød men åbenbart faldet om på en gren, der fuldstændig bar dens vægt.

Jeg har taget mig en afspad- seringsdag i dag, så tid har jeg nok af. Derfor satte jeg mig til at flå fuglene, straks jeg kom hjem. Først lod jeg brysterne sidde på benet, men besluttede mig så for at skære dem til fileter og nu ligger de velordnede i køleskabet. Klar til at blive stegt.
Egentlig har jeg lovet min familie at vi skal have rågebryst til aftensmad, men er nu blevet i tvivl om, hvorvidt det egentlig er meningen at vi selv kan beholde kødet. Det forekommer mig at du har nævnt, at det skal serveres for naboerne derude, når sæsonen er forbi og vor indsats afsluttet. Hvis du har mulighed for at give mig et svar på dette før det bliver aften, vil jeg blive glad. Ellers, hvis jeg får lov at servere det her i huset i aften, tager jeg gerne af sted igen før den 15. og ser om jeg kan slå min rekord.
Det var en fantastisk morgen i skoven !
MVH
Jacob"

Tillykke til Jacob med det flotte resultat og med fine indvielse af det nye luftgevær Og tak for indsatsen ! - Vi har meddelt Jacob, at selvfølgelig må han servere de lækre rågebryster for familien.Det er rigtigt, at vi har en idé om måske at invitere naboerne til Skanseskoven på smagsprøver på grillet rågebryst, men vi har også skrevet, at det er under forudsætning af, at der bliver nedlagt flere, end deltagerne selv spiser.
Klik på det enkelte foto herunder for at se det i stor størrelse:

28. maj 2021:
Så har vi passeret de 50 bortregulerede rågeunger

Christian Koudal og Georg Sand var begge afsted samtidig. De fik begge ram på h.h.v. 3 og 2 unger. - desværre var den eneste, der kom helæt ned, den første, som Christian fik ram på. Alle de øvrige blev hængende i grenene i trætoppene. Men som Christian sagde: Med den kraftige blæst, som vi har i øjeblikket faldetr de jo nok ned til ræven i løbet af natten.
Tillykke til begge og tak for indsatsen !

26. maj 2021:
Bestanden yderligere reguleret med 5 rågeunger

Chrisian Koudal og Georg Sand var begge afsted samtidig. De fik begge ram på h.h.v. 3 og 2 unger. - desværre var den eneste, der kom helæt ned, den første, som Christian fik ram på. Alle de øvrige blev hængende i grenene i trætoppene. Men som Christian sagde: Med den kraftige blæst, som vi har i øjeblikket faldetr de jo nok ned til ræven i løbet af natten.
Tillykke til begge og tak for indsatsen !

25. maj 2021:
To rågeunger mindre til at larme

Jørgen Brøgger: - "Den anden blev desværre hængende "deroppe" !"

09. maj 2021:
Tor Kristensen og Per Bisgaard var afsted sammen for at forsøge at få ram på et par rågeunger. Per fortæller:
"Tor skød 1 unge mens jeg var der. Han fortsatte efter jeg kørte, så måske han skød flere. Langt de fleste unger kan desværre allerede flyve ret godt, de letter sammen med de voksne."
Tor har efterfølgende fortalt, at han kun fin den ene, som Per fortæller om.