Fotoalbum 2024
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse

19. februar 2024:
Krageregulering på foreningsreviret
Vores jagtudlejer har søgt, og fået, reguleringstilladelse til krager på sine arealer. Det er derfor nu op til os at hjælpe ham med at få kragernes afgrødeskader reduceret. Alle medlemmer kan således frit tage på regulering, blot skal man forindenden meddele til Jørgen Brøgger, hvornår man agter sig derud, og hvor man vil sidde. Hvis der er flere drruder ssamtidig, vil der tilgå alle besked om hvem, der sidder hvor og hvornår.
HUSK: At hvis du regulerer med haglgevær, skal du mebringe apporterende hund. Det skal du derimod ikke, hvis du regulerer med salonriggel eller godkendt 5,5 mm. luftgevær (på jorden eller i træerne). 

17. februar 2024:
Så var vores ihærdige og arbejdsomme jagtudvalg igen på arbejde - til gavn for reviret - og dermed for alle vi andre i foreningen

I dag var Klaus, K.A. og Carsten på treviret, hvor de fik spørjtet i de remiser på "Syd", hvor der skal efterplantes til foråret og ligeledes fik renoveret "andetubes"-ene i andesøen på "Syd".
- og så blev der også tid til en frokost o "det grønne". - Det er jo aldrig pænt at være misundelig, - men når det gælder madpakke ,med røget ål og røræg, er det vel lige før, at det er tilgiveligt ?
Stor tak til Klaus., K..A. og Carsten for indsatsen ! - den kan vi ikke værdsætte nok.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.'

11. februar 2024:
Livlig aktivitet på vildtkameraet

Der har de seneste 3-4 uger været livlig aktivitet på vildtkameraet. Især af 3-4 rådyr, heraf en lobende buk iu bast, og af et par grævlinge, der tgaer godt for sig af foderet. Der er selvfølgelig ikke tvivl om, at det er de samme stykker råvildt og de samme to grævlinge hver aften/nat/morgen, men alligevel dejligt at se den megen aktivitet. Det bliver spændendce at se bukken, når den begynder at feje.
Herunder et lille udsnit af de mange fotos fra kameraet. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

30. januar 2024:
Kortfilm om jagt, - om og med Elsegaarde Jagtfore- ning

Før jul blev formand Jørgen Brøgger kontaktet af norske Daniela Sliper, der er elev på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft. Daniela ville til en skoleopgave gerne lave en film om jagt og spurgte derfor, om det var noget, vi kunne og ville medvirke til. Daniela havde fundcet frem til os via vores hjemmeside.

Efter et møde med Daniela og en af hendes elev-kollegaer indgik vi en aftale om at mødes igen efter nytår. Den 10. januar havde vi så inviteret Daniela og hendes veninde på besøg i jagthytten, hvor formand og næstformand samt Klaus og Carsten fra jagtudvalget havde et rigtig godt og hyggeligt møde, hvor vi fortalte om jagt og svarede på forskellige spørgsmål, som Daniela på forhånd havde sendt til os.
Dernæst deltog Daniela og en anden elev fera Filmhøjskole, Frederik Martinsen, i foreningsjagten i Slusesåten og invitationsjagten i Holme den 14. januar.
Det er der kommet en rigtig fin og god lille film ud af, som kan ses her
Vi vil gerne rose og takke Daniela for resultatet og sige tak, fordi vi lægge filmen her på hjemmesiden. Ligeledes en stir tak til Den Europæiske Filmhøjskole for at have medvirket til at gøre dette muligt.
Vigtigt: Jvfr. regler og lovgivning om ophavsrettigheder må denne film IKKE videre-distribueres eller lægges på sociale medier. Det er vigtigt, at alle overholder dette. Filmen må kun kunne ses her på hjemmesiden.
På forhånd tak for forståelsen og respekten herfor.

24. februar 2024:
Velbesøgt, "lækker" og hyggelig jagtfrokost

Efter to sygdomsafbud var der 32 deltagere til "Årets jJagtfrokost", og slle fik en god eftermiddag med kulinariske herligheder og hyggeligt samvær.
Det ene af afbuddene var fra formanden, hvorfor det var næstformand K.A. Hansen, der bød velkommen og iøvrigt "ledte slagets gang".
Dagens menu bød på:

  • Marinerede sild med løgringe og karrysalat
  • Røget torsk med laksemousse og rejer, serveret med hjemmebagt flute
  • Symfoni af røget vildt, - med indlagt konkurrence "hvad er hvad" og præmie til den, der kommer tættes på de rigtige svar
  • Røget dyrekølle med røræg og asparges
  • Rågebryster med champignon a´la creme
  • Hjemmelavet vildsvinesylte
  • Hjemmelavet dyreleverpostej
  • 2 slags vildt-spegepølse, - en stærk og en mildere (begge en blanding af kronvildt, dåvildt og råvildt) med sky og løgringe og/eller remoulade og ristede løg
  • 2 slags ost - en stærk skæreost med sky, løgringe & rom-stænk og en god blåskimmelost.
  • Kaffe

Alle kunne også nyde den fine fine lille trofæudstilling, der var arrangeret af Georg Sand og Christian Koudal.
Alle var yderst velforsynede, og stemningen var så god, at det var vanskeligt at få folk til at gå, da det var slut,
Stor tak til alle, der deltog og til de, der havde sørget for de kulinariske herligheder, - med Hejne Ferjani som "chefhovmester"
Herunder lidt stemningsindtryk. Klik på det enkeælte foto for at se det i stor størrelse. Fotos: Tina Hansen, K.A. Hansen og Georg Sand.

28. januar 2024:
God "afslutningsjagt" i "forårsvejr"

19 glade og morgenfriske nimrødder, m/k, var mødt op til den sidste foreningsjagt i denne sæson.Det var et skønt vejr, mildt, tørvejr, klart og solen brød ret tidligt igennem. Der var derfor enighed om indtage morgenkaffen og rundstykkerne omkring bålstedet i stedet for indendørs i jagthytten. - Det samme gjaldt madpakke-spisningen til sidst.
Jagten blev drevet af som de seneste par gange, da mosen og engen på "Syd" stadig står under vand. Der blev ikke set noget vildt, og derfor ej heller afgivet nogen skud.
Efter "den obligatoriske læskepause" samledes vi igen på pladsen, hvor vi denne gang blev delt i 3 hold: Et, der drev det lange hegn og til andesøen på "Nord" af, mens den anden halvdel af samme hold var kørt i forvejen for at stå for, men ingen af dem så vildt. Det andet hold drev "skrubbet" ved "Den Gule Gård af og derefter remisen ved stige 2. I remizsen lettede der en fasanhøne, som der dog hurtigt var enighed om at skåne.
Det tredie hold drev remisen omkring jagthytten af, og her lettede de to harer, som der jo ikke længere er jagttid på.
Vel tilbage ved jagthytten kunne formanden på "paraden" (uden vildt) konstatere, at skudstatistikken var i orden, - ingen skud afgivet, hvilket også svarede til den tomme paradeplads. Formanden takkede alle for en dejlig dag, der formelig foregik i forårsvejr, der var skønt, hvor der var sol og læ, - og for en god jagtsæson i det hele taget. Lidt vemodigt, at det nu er slut for denne gang, men så må vi se frem til foreningens forårs-/sommerprogram med fisketure, bukkejagt og andre gode medlemsarrangementer.
Da madpakkerne var sat til livs, røgtede Ole Bisp jagtfiskal-hvervet på sædvanlig lun vis.
Forårs-/sommerprogrammet udkommer ultimo marts/primo april måned.
Herunder lidt stemningsindtryk fra den dejlige dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

22. januar 2024:
God og saglig generalforsamling med forudgående hyggelig fællesspisning

Ud af 41 tilmeldte mødte 39 op til fællesspisningen af gule ærter med tilbehør forud for afviklingen af foreningens ordinære generalforsamling. Den ene af de to fraværende havde i løbet af formiddagen meldt sygdoms-afbud.
Se referat fra generalfordsamlingen her.
Desværre blev der i år ikke taget mange stemningsbilleder. De få, det blev til, ses herunder. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse (Fotos: Tinsa Hansen, Christian Koudal og Morten Sell)

14. januar 2024:
God jagtdag, flot vejr, fin parade ....

Efter aflysningen af  "Nytårsjagten" blev dette så den første jagt i det nye år, - på samme dag, som Danmark fik ny konge, Frederik X
12 "gæve jægersmænd" mødtes ved Slusesåten, hvor det for en gangs skyld var utroligt flot vejr. Frost, klars vejr, høj blå himmel og sol. Sidstnævnte måske knap så behageligt for posterne, der vafr sat af langs vejen, der havde solen lige imod sig, og da solen jo hænger lavt på denne årstid, var det vanskeligt at se flyvende vildt. Dette til trods blev der flot nedlagt 2 snepper og set yderligere 4, der ikke blev skudt til. 
Efter Slusesåten kørtes til Georg Sands, Christian Koudals og familien Brøggers fælles jagt vd Holme strand. Her var det kun "skoven", der blev drevet af på trods af, at det var sidste dag, der måtte skydes harer i denne sæson. Jorden var stivfrossen  (og havde været det i et par uger eller mere) og dækket med sne, hvorfor der var enighed om, at der næppe var harer på markerne; de vurderedes til allesammen at være søgt ind i sommerhushaverne.
Drevet var ikke nået ret langt, da der lød et enkelt skud. Da drevet var slut samledes alle, og der var stor nysgerrighed om, hvad der havde været skudt til ? - I det tørre græs lå et fint smaldyr, og dermed blev det en flot parade med de to snepper liggende på halsen af smaldyret. Formanden takkede for en god dag og ønskede tillykke til de, der havde nedlagt dagens vildt, hvorefter Ole Bisp på sin vanlige lune måde røgtede hvervet som jagtfiskal. Afslutningsvis bød formanden, der var alene om at repræsentere jagtværterne, på en læskedrik, inden alle kørte hjem for at se det Danmarkshistoriske tronskifte i TV.

Herunder lidt stemningsbilleder fra den gode dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

07. januar 2024:
"Nytårsjagten" aflyst af hensyn til vildtet

De seneste dage har budt på snestorm og store mængder saf sne samt meget kolde frostgrader. Alt er på det nærmeste "lukket". Der er iksskorpe på sneen, der så dyb, at det er vanskeligt for vildtet at kunne finde føde. Derfor besluttedes det at aflyse jagten af hensyn til vildtet, der helst ikke skal stresses i edn sådan situation, hvor de kan skære sig på isskorpen og forbrænde unødig megen energi, så de bliver hæmmet i deres søgning efter de sparsomme fødemuligheder.
Dette meldtes via e-mail til alle, der var tilmeldt tril jagten, idet det samtidig blev udmeldt, at de, der evt. måtte have lyst til det, kunne tage på individuelt kragetræk. Det var der tre medlemmer, der benyttede sig af: Jón Á. Hjaltason, Hejne Ferjani og Alvaar Friis.
Da Jón efter en tre timers vengtetid på krager var ved at kravle ned fra stige 6, så han en ræv på vej fra skoven og ud på mafrken. Men den så også ham ! - og pst. var den inde i skoven igen.
De tog derefter til jaggthytten for at indtage deres madpakker, inden de ville fortsætte til Alvaars private revir ved Sjellebro. Da de ankom til hytten, lykkedes det Jón at få ram på en krage, - der imidlertid landede i gyllebeholderen. Ved hjælp af en wienerstige og en lang kæp lykkedes det dog Jón at få bjærget kragen.
Da madpakkerne var sat til livs, kørte de som nævnt til Alvaars revir ved Sjellebro, hvor Jón igen fik ild i bøssen og leverede en flot ræv. 
Den aflyste jaggt resulterede dermed i bortregulering af to "alvorlige" prædatorer. Ikke spå ringe "et bytte". Herunder fotos fra de tre nimrødders dejlige dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.
Vi siger hjerteligt tillykke til Jón !