Skriv en tekst her
AKTUELT

12. november 2020:
Danmark vil forbyde bly i jagtammunition, d.v.s. også riffelammunition

Læs mere her

11. november 2020:
EU-kommission vil ofre jagt for biodiversitet

Danmarks Jægerforbund reagerer bl.a. i høringssvar. - Læs mere her

11. november 2020:
Pas på fugleinfluenza når du går på jagt

Læs mere og se film om emnet
her.

18. oktober 2020:
Dejlig jagtdag i skønt sensommervejr

10 ud af 12 tilmeldte mødte frem og nød dagen og omgivelserne i det ellersmukkeste vejr, der snarere må betegnes som sensommervejr end efterårsvejr. - Kim V. Larsen fortæller:
"I søen påSyd var der kun en enkelt and (formentlig en følge af det gode vejr), som fik lov at flyve uantastet. I mosen lettede en fasankok som på trods af 2 angiveligt velrettede skud alligevel forsvandt bagud. Ved "Den Gule Gård" gik vi igennem markerne med fodemarvkål og lettede en sneppe, som gik fremad, inden nogle kunne nå at reagere. Men ellers var det jo en skøn dag med perfekt vejr og som altid godt selskab".
Et par stykker have angiveligt ikke nået at smøre maspakker om morgenen, men lige nået at fremtrylle en pakke pålser, hviorfor grillen blev tændt, så også de kunne få sulten stillet. I den anledning vedtoges, at grillen fremover vil være tændt efter foreningsjagterne, for det tilfælde, at der skulle være nogen, der heller vil lægge en pølse eller andet på den i stedet for at have en "flad" madpakke med.
Fotos: Kim V. larsen og Jørgen Brøgger. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

28. september 2020:
Se indlæg om samme emne - nedenstående - på Jægerforbundets hjemmeside
her.

25. september 2020:
Eminent dygtigt hunde- arbejde :
Eftersøgshunden "Chica" fandt tabt høreapparat på under 2 minutter !

Ved flugtskydningsaftenen i aftes var et af vore medlemmer så uheldig at tabe sit ene høreapparat. Trods ihærdig og minituøs søgen, blev det desværre ikke fundet. Blandt aftenens deltagere var heldigvis vort medlem Jacob Munkholm Jensen, der via sin ansættelse ved Danmarks Jæger- forbund kendte til Danmarks civile Hundeførerforenings eftersøgnings- tjeneste. Jacob kunne fortælle, at eftersøgningstjenesten ofte har stået jægere bi, typisk ved at finde tabte riffel-bundstykker. Ved opkald til eftersøgingstjenestens vagt- telefon fik vi kontakt til hundefører Hans-Henrik Tungelund fra Rønde, og det blev aftalt, at han og hans hund skulle komme dagen efter (i dag) kl. 10.00.
Hans-Henrik Tungelunds hund er en 13-årig labrador retriever, Formel 1, og hedder "Chica". Fra "Chica" var sat på opgaven, og til den havde fundet høreapparatet, gik der under 2 minutter ! - måske nok hjulpet af, at det mentes, at høreapparatet måske var faldet af, da høreværnet blev taget af og hængt på geværet i geværstativet. Græsset under geværstativet var/er højt og selvom vi aftenen forinden havde ligget på knæ og forsigtigt ledt i det høje græs netop dér, kunne vi ikke finde det. Det kunne "Chica". Eminent flot arbejde !
"Chica" har foiretaget mange eftersøgninger og alle med positivt resultat. Dette er dog hendes hurtigste resultat til dato. "Chica" har iøvrigt også vundet flere konkurrencer, men er med sine 13 år nu "gået på pension fra konkurrenceræset", - men leverer altså stadig vellykkede eftersøg- ninger.
Normalt kommer "Chica" med den fundne genstand, men Hans-Henrik har trænet hende til, at når hun finder høreapparater, samler hun dem ikke op, men holder bare snuden nede på det, til Hans-Henrik kommer og samler det op !
Herunder den lykkelige ejer af høreapparatet og "Chica". Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse: - Fotos: Hans-Henrik Tungelund.

Har DU tabt noget, du ikke kan undvære, - eksempelvis bilnøgler, ur, riffelbundstykke, høreapparat, jagtkniv, kikkertbeskyttelse eller ...... - så tøv ikke med at kontakte DcH's eftersøgningstjenestes vagttelefon: 71 10 40 69 og få oplyst hvor nærmester kontaktmulighed er. - Det er med eftersøgningstjenesten som med schweiss-hundetjenesten: Selve tjenesten er gratis, men for at den pgl. hundefører ikke skal have direkte udgifter ud af det, skal der betales kørepenge efter statens takster. Der er ikke sikkerhed for at de kan hjælpe dig, men sandsynligheden er stor.

11. september 2020:
Jón fik alligevel begge mårhundene

Da Klaus Boll og K.A. Hansen i dag var ude at fodre, fandt de ved remisen ved stige 2 en død mårhund, tydeligt død af et vom-skud. Der er ingen tvivl om, at det er "den anden" mårhund, som Jón Hjaltason skød til onsdag aften. Den er løbet ca. 200 m., inden den er forendt. - Den mårhund, Jón skød onsdag aften var en stor fed han, så Jón vurderede, at den anden nok var tæven. Det var det bare ikke. Det var også en han. Så der er næppe tvivl om, at der også er en tæve i området (mindst en). Lad os håbe, at en af deltagerne i riffelpuljen får held til også at nedlægge den (eller flere) inden så længe. - Igen et stort tillykke til Jón.

Vores gode jagtvært på "Colindseje", Thomas, tog disse to billeder af den fundne mårhund, der  helt sikkert er Jóns nr.2 samme aften:

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse

09. september 2020:
Første stk. vildt nedlagt i riffelpuljen, - stor fed mårhund

Jón Á. Hjaltason  havde sat sig tilrette i stige 3, hvorfra han så to store mårhunde efterstræbe en rå med lam. Jón nedlagde resolut den ene, og skød også til den anden, der imidlertid forsvandt op mod remisen ved stige 2. Ved skuddene kom der også en ræv frem, der ligeledes "lurede på" rålammet, men som også "tog benene på nakken". Klokken var 20.22, da Jón nedlagde mårhunden, der var en stor fed han.
Stort tillykke - og tak - til Jón !

22. august 2020:
Vildt på reviret

Per Bisgaard tilbragte lørdag aften i stige 3 på nordstykket i håb om at få en mårhund i kuikkertsigtet. Det skete nu ikke, men Per havde fornøjelsen at se meget andet vildt: 2 rålam indenfor 50 m. sfatand, 2 harer, også tæt på, og en stor flok duer - anslået ca. 200 stk. - over området af flere omgange.
Dejligt at konstatere her op til jagtsæsonen. - Tak til per for "rapporten".

03. august 2020:
Find lækre vildtopskrifter

agerhøne i hvidvin, fløde og estragon

Vildtkød er en fremragende, sund og lækker spise. I bestræbelserne på at fremme anvendelsen af vildt i de danske køkkener og på de danske spiseborde har Jægerforbundet lagt en række lækre opskrifter på forbundets hjemmeside. - Se dem her.

22. juli 2020:
Covid19, - retningslinier for håndtering af nedlagte vildmink

Miljø- og Fødevareministeriets afdeling for  arter & naturbeskyttelse har udsendt retningslinier for korrekt håndtering af nedlgte vildmink. - Læs
her

19. juni 2020:
Nye natur-nationalparker skal fremme ny natur.

Regeringen har stillet forslag om etablering af to nye natur-nationalparker på tilsammen 1.900 hektar, - nærmere bestemt i Fussingø Statsskovdistrikt og i Gribskov i Nordsjælland.
Læs mere
her.

19. juni 2020:
Vildtudbyttestatistikken for 2019-20 er nu udkommet.

Se den
her.

15. maj 2020:
Tårne lagt ned -stiger rejst i stedet

Vi har desværre måttet konstatere, at vores fire tårne på "Syd" har været opstillet efter reglerne om skydestiger og ikke i henhold til reglerne om -tårne. Derved var vores tårne desværre ulovligt placerede. Det har vi selvsagt straks taget konsekvensen af,  og tårn 6, 7, 7 A og 9 er nu lagt ned. I stedet er der ved nr. 7 A og 9 opsat nye, lovlige stiger med sæder, der kan dreje 360 grader rundt, bøjlerne kan justeres, så de passer den enkelte. Sæderne er låst i venstre side, så når man sidder i stigen, skal låsepalen lige løsnes, inden sædet kan drejes rundt.
Hermed kan alle i bukkepuljen 2020 nu trygt "søge Diana's gunst" uden frygt for, om man nu er på den rigtige side af loven.
Vi ønsker stort "Knæk og Bræk" til alle i puljen !

P.S.: STOR TAK til Klaus, K.A., Tina, Preben og Georg, der i stor hast og med stor arbejdsmæssig indsats leverede det manuelle arbejde, der dermed sikrede, at vi har rent mel i posen  til premierejagten i morgen.

03. april 2020:
Inspiration

Hvad med at forene det fornøjelige og sunde med det mulige i disse "Corona-tider" ?
Vi er jo mange, der "har fået foræret nogle ekstra, gratis fridage" i forbindelse med den aktuelle Corona-situation. Så hvad med at benytte dette til at tage på krage-regulering på fotreningsreviret på Colindseje. Samtidig med at det kan være fornøjeligt, er det også sundt med frisk luft. Det har vi alle behov for. Sammenholdt med den jagtlyst, vi alle har, kan det hele jo "gå op i en højere enhed".
Som tidligere oplyst har vi tilladelse til kragereguering her til og med april måned. Og som også tidligere oplyst, har foreningen investeret i en krageugle og et antal lokkekrager, der altsammen er til medlemmernes frie disposition.
"K.A." fra jagtudvalget tog i dag dette "inspirationsbillede" af uglen og en af lokkakragerne. Det vil være rigtiog fint, hvis DU er den næste, der benytter dem.

Se foreningens efterårsprogram 2020 her

31. oktober 2021:
Så foreligger der endelig ny dato for det i foråret aflyste/udsatte
FOREDRAG MED JØRGEN SKOUBOE, "NAK OG ÆD"
DEN NYE DATO ER TORSDAG DEN 25. MARTS 2021
,

kl. 19.30 i fællesrummet på Rosmus Skole
Der udgår snarest sms-besked til alle, der bestilt/betalt billetter. - Læs mere
her.

08. november 2020:
Dejlig jagtdag i det mest pragtfulde vejr, - og i "coronaens tegn" og med vildt på paraden

Dagen var begunstiget af det allerskønneste vejr: Sol,høj blå himmel og ganske svag vind. En virkelig fornøjelse, som alle nød i fulde drag, mens vi indsnusede de gode efterårsdufte, godt krydret af solskinnet.
Da vi var 12 deltagere, hvilket som bekendt er mere end 10 (= det gældende forsamlingsloft) måtte vi følge alle retningslinier og dele os i 2 hold. Det var nu heller ikke så vanskeligt, da vi lod driverne væere Hold 1 og skytterne Hold 2. "Udfordringen" var, at de to grupper ikke måtte komme i nær fysisk kontakt med hinanden. Det løste vi naturligvis også efter alle forskrifter, - det var jom kun i vores egen interesse at overholde alle forholdsregler.I såterne bvar det selvsagt ikke nogetb problem, og mellem såterne blev kontakten klaret via mobiltelefoner. - Ved "de sociale samvær" kløstes det ved, at alle skulle være udendørs (ingen indenfor i jagthytten). driverne sad ved "pølsebordet", der var rykket længere væk fra bålstedet, og skytterne sad på bænkene omkring bålstedet + på stole opstillet med stor afstand bagved bænkene. På de ti bænke med "spidsen mod pølsebordet", var der markeret med afspærringsbånd, så der kunne kunne sidde en på hver bænk, selvsagt i enden vælk fra "pølsebordet". På de øvrige to bænke måtte der kun sidde to på hver bænk. Det samme gjaldt ved parole og parade.
I mosen på Syd lettede der ca. 15 ænder, hvoraf de 2 faldt for velrettede skud, mens andre priste sig lykkelige for, at skytterne ikke havde tilbragt flere timer på flugtskydningsbanerne. ved søen blev der yderligere lettet 2 dyr iog 1 hare, som der ikke blev afgivet skud til.
I mosen var der en enkelt fasankom, der fløj livligt videre efter de 2 forbiskud. I "Oles remise" var der ikke "noget hjemme". I olieræddikerne blev der lettet en 4-5 fasaner, der dog fløj fremad udenfor skudhold.
Den "obligatoriske anti-dehydreringspause" blev forlagt fra "laden/ruinen" til pladsen ved jagthytten, hvor vi bedre kunne overhiolde de gældende afstandskrav.
På Nord drev Hold 1 det store levende hegn af op til og med andesøen og tog de tilhørende marker på tilbagevejen. Ved andesøen lettede de en fasankok, der fløj uskadt videre med saluthilsen.
Hold 1 drev området omkring "den gule gård af", og lettede her 2 fasener, der begge reddede livet bl.a. fordi, de skytter, derr var åpå vej på post, endnu ikke havde fået patroner i bøssen. Derefter blev remisen og fodermarvkålmatrken drevet af. I remisen blev der lettet 3 dyr, hvoraf det ene - en fin gaffelbuk - faldt for et velrettet skud fra Kim. Der blev ikke skudt til de to andre.
Ved paraden kunne formanden konkludere, at der i dagens løb var 5 stk. råvildt, ca. 15 ændrer, 8 fasaner og 1 hare. - Hvoraf der altså lå en gaffelbuk og 2 fasaner på paraden, hvor der efter den obligatoriske auktion over det nedlagte vildt blæstes "Jagt Forbi" og "Frokostsignalet", hvorefterv de medpakker blev "vederfaret fuld retfærdighed og nydt til megen snak om denm gode dag i det pragtfulde vejr.
Herunder nogle stemnuingsbilleder fra den dejlige dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

28. oktober 2020
FORENINGSJAGTERNE OG COVID 19

Mange spørger uden tvivl sig selv "hvad med foreningsjagterne efter de nye Corono-restriktioner" ? (vi har allerede fået et par direkte henvendelser).
Svaret er, at I "trygt kan tilmelde Jer" ! - Kommer der flere end 10 tilmeldinger, følger vi Jægerforbundets retningslinier, og inddeler i to (eller om nødvendigt flere) hold á max. 10 personer, der ikke kommer i direkte kontakt med hinanden, men driver hver sin del af reviret af. Der bliver i såfald en "holdleder" for hvert hold. Hvordan vi konkret griber det an, kan vi først oplyse, når vi kender antallet af tilmeldte. Vi vil derefter udsende nærmere information til alle tilmeldte sammen med listen over deltagerne.

Vi erindrer således om foreningsjagten søndag den 8. november. Tilmelding til Kim V. Larsen tlf./sms: 2090 9647 - e-mail: kim.larsen@arriva.dk
Jægerforbundets retningslinier kan læses på dette link: https://www.jaegerforbundet.dk/media/16200/201027-lta-vejledning-for-fællesjagter.pdf  -  og vil selvsagt også være gældende for evt. fællesjagter i privat regi, hvorfor vi anbefaler alle at læse dem.

01. oktober 2020
Så oprandt dagen .... Premierejagt "i Coronaens tegn"

`Årets premierejagt havde samlet 11 deltagere, hvilket var noget mindre end "normalt". Det kan skyldes mange ting, men der er nok ingen tvivl om, at den aktuelle Corona-situation i landet har været en af årsagerne. Det var der dog taget højde for, og alle anvisninger fra myndighederne blev fulgt til punkt og prikke. I jagthytten var der fjernet stole, så der kun kunne sidde 4 på hver langside, forskudt, så de ikke sad overfor hinanden. Der var forskriftsmæssige plakater og rigeligt med flasker med håndsprit. Ikke noget med "foreningsrundstykker", vi havde bedt alle om selv at tage det med, de ville nyde tiul morgenkaffen.
Selv om der således var "rigget til" i jagthytten, blev alle udenfor til morgenkaffen (og igen til frokost), alle med forskriftsmæssig afstand, ingen given hånd og flittig brug af håndsprit.
Jagten blev grebet an på "den sædvanlige måde". Vi startede med andesøen på "syd". Her blev der lettet 5 ænder, hvoraf de to faldt for velrettede skud af h.h.v. K.A. Hansen og Ole Bisp. På vej til mosen, der var næste såt, så vi to stk. råvildt, der vendte om og gik ind i mosen igen. De er dog nok gået ind til naboen, da de fornemmede, at vi gik på plads. I hvert fald var de der ikke, da drevet gik igennem. Til gengæld kom der et fint lam ud på østsiden. Der blev dog ikke skudt til det, da det vurderedes at være 25-30 m. ude. Efter "den obligatoriske anti-dehydreringspause" i laden kørte vi tilbage til P-pladsen ved maskinhuset, hvor vi blev delt i to "hold", således at 2 mand med 1 hund drev det lange skel af fra gården op til andesøen, mens det andet kørte op til "den gule gård", hvor de drev arealet omkring gården plus remisen af og derefter posterede sig ned mod andesøen. De to, der drev hegnet af, havde ikke gået meget mere end 5 min., da de lettede en rå, som de dog undlod at skyde til.
Vel tilbage til jagthytten blev madpakkerne indtaget i hyggeligt selskab omkring bålstedet, inden der blev holdt parole og auktion over de to ænder, hvorefter dagens jagtfiskal berettede, hvad han havde iagttaget i dagens løb, - og hvad han takserede samme til.
Det var en ganske vidunderlig dag, lunt og med glimtvis sol samt moderat til frisk vind.
Her et foto fra indtagelsen af morgenkaffen. Grundet den dejlige dag og det hyggelige samvær, fik fotografen desværre ikke taget flere billeder.

24. september 2020:
God og lærerig flugtskydningsaften

Foreningens interne flugtskydningsarrangement havde samlet 14 deltagere, heraf 2 potentielle nye medlemmer. Søren Lund, Jön Á. Hjaltason, Mikkel P. Gregersen og Tor R. Kristensen fungerede som gode og kompetente instruktører med gode råd og vejledninger til alle, der havde brug herfor. Aftenen sluttede med hyggeligt samvær omkring grillen under halvtaget, hvilket ikke gjorde aftrenen mindre vellykket. - Vi lader billederne tale for sig selv. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

15. september 2020:
Hyggelig og udbytterig træningsaften på hjorte- og vildsvinebanen

Aftenarrangementet med træning i skydning til bevægeligt mål havde deltagelse af 7 medlemmer, der alle havde både en hyggelig og meget udbytterig aften. Vi anbefaler absolut IKKE vore medlemmer til at gå ud og skyde til løbende vildt. Det mener vi faktisk heller ikke, at der er nogen blandt vore medlemmer, der kunne finde på, - MEN er uheldet ude og man kan blive nødt til at skulle gøre det, er det en rigtig god ting at have øvet sig. Og det gjorde de syv deltagere til fulde, - samtidig med megen god hyggesnak i "venteværelset" indimellem turene på standpladsen.
Som nævnt en rigtig god og hyggelig aften. Det kan undre, at der ikke var flere, der der havde mod på at "prøve kræfter" med hjorten og grisen. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

31. august 2020:
Jamen, kan det da virkelig være sandt ? - Er det virkelig jagtens minister, der behandler de danske jægere sådan ?

I forbindelse med regeringens nu fremsatte finanslovsforslag har miljøminister Lea vermelin foreslået jagttegns-afgiften hævet med 30 %. Kan det da virkelig være rigtigt, at jagtens minister vil straffe de danske jægere økonomisk helt uden grund ? Og helt uden at oplyse, hvad denne øgede statsindtægt skal anvendes til !
Efter min personlige opfattelse har miljøministeren siden sin start udvist total mangel på viden om og indsigt i jagtens verden. Og endnu værre: Viser heller ikke tegn på hverken lyst eller vilje til at sætte sig ind i denne del af ministerens resort-område.
Jørgen Brøgger
Læs om ministerens forslag
her.

22. august 2020:
Bronzemedaljer til Elsegaarde Jagtforening ved årets sekskant-skydning

Årets 6-kantskydning afvikledes på flugtskydningsbanen i Falkær med Rosenholm Jagtforening som arrangør. Vort hold, der sikrede sig bronzemedaljerne, bestod af Søren Lund, Jón Á. Hjaltasom, Morten Egtved Andersen, Mikkel P. Gregersen og Poul Arne Nielsen.
Der måtte omskydning til mellem Feldballe og Trrstrup-Hyllested for at få afgjort 1. og 2. pladsen, da begge havde skudt 61 duer i 75 skud. Det blev Feldballe, der løb med 1. pladsen for 61 duer i omskydningen, mens Tirstrup-Hyllested "kun" præsterede 56.
Vort hold på bronzepladsen skød 55 duer i 74 skud.  På 4.pladsen kom Boeslum med 54/75, Rosenholm (på hjemmebane !) besatte 5. pladsen med 50/77 og nr. 6 blev Mols-Rønde jagtforening med 41/75.
Her nogle stemningsbilleder fra dagen - med vore egne skytter i aktion. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

15. august 2020:
Høst-mårhunderegulering

Vores gode jagtvært, Thomas, havde meddelt, at "de" i dag ville høste rugen på sydstykket ned mod brakken mellem kl. 16.00 og 18.00. Tor "var på plads" i stige 7 og så en smalrå og en ræv samt 4 fasanhøner forsvinde ud af kornet, men ingen mårhund.
Fra kl. 18.00 ville "de" høste på nordstykket, nærmere betegnet bygmarken ned mod søen. Her var Tor og Jørgen på plads i h.h.v. stige 3 og 4. De så intet, men mejetærskerføreren, Ole, fortalte, at mårhunden var der. Den var gået ud af stykket på den modsatte side af læhegnet med stigerne, ned mod søen og så drejet op ad bakken og ind på nabostykket. Men den var der ! Desvlærre nåede "de" ikke at høste den sidste del af marken over mod læhegnet med stigerne, før duggen faldt., Ærgerligt; der munne måske også have været mårhund i den del. Under alle omstyændigheder har vi nu fået bekræftet, at der stadig er mårhunde på reviret.
Her er nogle dejlige stemningsbilleder fra den dejlige (iog meget varme aften med solen "lige på") sommeraften. Klik på det enkelte foto for at se dt i stor størrelse.

04. august 2020:
Nye regler for riffelprøve

Der er kiommet nye regler for aflæggelse af riffelprøve. - Læs mere
her

03. august 2020:
Høst-mårhunderegulering.

Vi har d.d. tilskrevet vore medlemmer således:

"Til medlemmerne af Elsegaarde Jagtforening
Kære alle.
Vi har fået en aftale med vores gode jagtvært på Colindseje, Thomas, om, at når han skal i gang med at høste sine forskellige marker, giver han os et praj på forhånd. Så vil vi se, om vi kan samle "en håndfuld" interesserede medlemmer hver gang, - til at "postere" rundt om den pgl. mark for at se, om der skulle komme mårhund(e) ud, - for så at forsøge at "gøre kort proces".
Alle medlemmer kan deltage, - men vi vil godt have en forhåndsmelding om hvem, der gerne vil være med hertil ? så vi kun skal kontakte de interesserede, når det er aktuelt.
I første omgang drejer det sig om rapsmarkerne, hvor der kom mårhunde ud sidste år. De skal efter planen høstes sidst i denne uge, - men vi får nærmere besked, når det ligger fast, - og vil så straks underrette de, der er interesserede i at være med i ordningen - "mårhundebanden" kan vi jo f.eks. kalde det.
Der vil hovedsagelig være tale om regulering med haglbøsse, men også mulighed for enkelte riffelskytter.
Hvis du er interesseret i at være med, så svar omgående tilbage på denne mail Så kontakter vi alle interesserede, hver gang, det er aktuelt (selvfølgelig kan alle interesserede ikke hver gang, men netop derfor er det jo godt "at have nogen at tage af"). Så som sagt: Giv en tilbagemelding, hvis du vil være med.

Jægerhilsen
Elsegaarde Jagtforening

www.elsegaarde-jagtforening.dk"

30. juli 2020:
Lang ventetid på våbentilladelser

Har du købt ny riffel og venter på våbentilladelse fra politiet, må du væbne dig med tålmodighed. - Læs mere
her.

13. juli 2020:
Sommerhilsen fra landsformand Claus Lind Christensen, Danmarks Jægerforbund
Læs her.

07. juli 2020:
Ny direktør i Danmarks Jægerforbund

Læs
her.

13. juni 2020:
Hyggelig familie-fisketur i pragtfuldt sommervejr

20 mand, m/k, - heraf 7 børn - havde besluttet sig for at deltage i foreningens familie-fisketur til til Moesholm Put & Take. Det blev en aldeles dejlig dag med det skønneste sommervejr, - bortset fra det rent fangstmæssige. Nattens regnvejr havde ellers sat optimismen i vejret med håb om, at det ville hjælpe på fiskenes bidelyst ovenpå de seneste dages høje temperaturer. Dette håb blev ikke mindre af at se, at nogle af de, der var kommet tidligere end os, havde haft nogle rimeligt fine fangster (vi fik så senere at vide, at nogle af dem var startet kl. 05.00, hvilket jo forklarer en hel del).
At der var fisk, var ingen tvivl om lige fra start. Vi kunne se store guldørreder i vandet, og flere sprabng højt ud af vandet. Men bidelyst var det mere end småt med. Der var flere, der havde "noget" henne at "pille ved agnen", men sluge krogen, det ville de ikke. Der var enkelte, der havde regulære hug, blandt andet kæmpede Christian Koudal i lang tid med en guldørred af pæn stor størrelse. Han forsøgte at køre den trær, og da han mente, at det var den nu, ville han "kane den" i land, - med det resultat, at den sprang af lige inden, den var inde. - Christian havde fangstnet med, - men .... det lå i bilen .... ! - - Og der gjorde det jo god nytte.!
Vi samledes kl. 13.00, da det officieloloe program, og dermed konkurrencen, var slut. Der var præmier til de tre, der fangede henholdsvis den første, den største og de fleste fisk. Men da der ikke var nogen, der havde fanget noget, måtte præmierne "blive på bunden af fiskekassen" indtil næste gang, vi arrangerer en fisketur. Moesholms vært, Jens Ove Jespersen, havde frygtet dette resultat grundet den høje vandtemperatur, så han havde besluttet også at afholde en lille konkurrence, så der trods alt var nogen, der fik fisk med hjem. Jens Ove havde fanget tre guldørreder, han havde gående i et kar, aflivet dem og taget dem med hen til os i en lille trailer. Vi skulle nu allesammen  gætte den samlede vægt af de tre ørreder, skrive vort gæt og navn på en lille seddel. Så ville den, der kom det rigtige resultat nærmest, vinde den største, den, der kom næst-nærmest, ville vinde den næststørsten og ligeledes med nr. 3.
De tre ørreder blev vejet på stedet, og den samlede vægt var 8,6 kg. - fordelt på h.h.v. 3,5 - 2,9 og 2,2 kg. - de tre vindere var: Aksel Riis Koudal, Christian Koudal og Mikkel Brøgger.
Der var lagt op til, at vi skulle spise vore medbragte madkurve (eller indholdet i dem) i hyggeligt fællesskab, men dels havde nogle spist allerede i "fisketiden", dels syntes der at være optræk til regnvejr, så alle tog hver til sit. Alle var enige om, at det havde været en dejlig formiddag den manglende fangst til trods. Alle var indstillet på, at det skulle forsøges igen en anden gang.
Her nogle stemningsbilleder fra dagen. Klik på det enkelte foto for at se det ib stor størrelse:

 

27. oktober 2020:
Fokus på forvaltning af kronhinder og kalve.
En sund og bæredygtig af kronvildtet kræver en god biologisk forståelse af arten. Se video om emne
t her, og styrk din viden, før du går på jagt.

04. oktober 2020:
Fjerde stykke vildt nedlagt i riffelpuljen

Igen et fin rålam. Denne gang nedlagt af Jón Ágúst Hjaltason i morges/formiddags fra stige 8. Jón fortæller, at det kom fra mosen op mod stige 8. Det vurderers til formentlig at være det lam, der gik ud på østsiden af mosen  ved premierejagten den 1. oktober.
Læs Jóns beretning om oplevelsen
her.
Der er således nu nedlagt 4 stk. vildt i årets riffelpulje: 2 mårhunde og 2 rålam. Af disse 4 stykker, "tegner" Jón sig for de 3, da det jo var ham, der den 9. september nedlagde de 2 mårhunde på nordstykket.
Stort tillykke til Jón !
Herunder ses h.h.v. ind- og udgangshul på lammet. klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

02. oktober 2020:
Tredie stykke vildt nedlagt i riffelpuljen

Så faldt det første stykke råvildt i riffelpuljen. Et fint rålam, nedlagt af Per Bisgaard i dag (2. okt.) kl. ca. 10.00 fra stige 3.
Per fortæller:
Jeg sad in stige 3, da lammet kom gående. Den kom oppe fra bakken bag søen og ned forbi de to fodertønder, hvorefter jeg skød den. Et rent hjerteskud; det er selvfølgtelig udgangshullet på billedet. Havde egentlig opgivet jagten og tænkt  endnu en nultur, men det blev det så ikke.
M.v.h.
Per.
Stort tillykke til Per !

19. september 2020:
Godt og spændende repræsentantskabsmøde i Danmarks Jægerforbund
Landsformand Claus Luind Christensen genvalgt med solidt tillidsmandat.

Foreningen var ved Jægerforbundets repræsentantskabsmøde den 19. september i Vingsted- centret repræsenteret af formand Jørgen Brøgger og bestyrelsessuppleant Georg Sand. Det var et møde, der stod i Coronaens tegn, men alle forholdsregler var effektivt og og dygtig taget, bl.a. ved kredsopdelt indskrivning, udlevering af mundbind og håndsprit til alle, stoleopstillinger/af- standskrav, individuel tallerken-servering og løbende instruktioner m.v..
Beretningen var noget anderledes, end normalt, grundet Coronaens påvirkninger på forbundets aktiviteter såvel som på alt andet i samfundet. - Formand Claus Lind Christensen benyttede lejligheden til at introducere et nyt slogan for Danmarsk Jægerforbund: Der er IKKE noget alternativ til samarbejde !
Der var ikke færre end  12 indkomne forslag, heraf mange med relation til debatten om evt. ny struktur i Jægerforbundet. Debatlysten herom var stor og med mange forskellige synspunkter, hvoraf hovedbudskabet nok var "der skal ikke laves nioget om, bare for at lave om".
Det punkt, der nok var imødeset med størst spænding, var valget af formand for de næste 4 år. Efter at de to kanditater, udfordreren Jesper Lindgaard og siddende formand Claus Lind Christensen, havde præsenteret sig, skortede det ikke på anbefalinger af de to kandidater. Enkelte desværre med personangreb, der ikke var værdige for en ellers sober debat i og tonen generalt i DJ. Resultatet af afstemningen blev 65 stemmer til Jesper Lindgaard og 282 til Claus Lind Christensen, der dermed kan fortsætte sit arbejde og sin linie for DJ med et solidt mandat i ryggen. Såvel i Vildtforvaltningsrådet, overfor Christiansbiorg, overfor de andre grønne organisationer som internationalt.
Læs mere om det spændende landsmøde
her, her, her og her.
Klik på det enkelte foto både herover og herun der for at se det i stor størrelse.

11. september 2020:
Så er fodertønderne fyldt op.

Vore to gode jagtudvalgs- medlemmer, Klaus Boll og K.A. Hansen, var i formiddags på revioret , hvor de fyldte alle fodertønderne og "depot-tønderne" op; velvilligt bistået af vores god jagtvært, Thomas, der beredvilligt lagde rendegraver og korn til
Stor tak til dem alle tre !

Klaus til venstre, Thomas til højre (og K.A. bag kameraet)

24. august 2010:
Hyggeligt Riffelpuljemøde omkring bålet ved jagthytten

Der er 15 deltagere i efterårets og vinterens riffelpulje, - svarende til 3 hold á 5 personer.
Læs nærmere her..

08. august 2020:
Så virker vildtkameraet igen

Vildtkameraet, der som bekendt bl.a. "har til opgave" at fortælle os, om der er nmårhunde på reviret, har været i "udu" et stykke tid, men er heldigvis nu i funktion igen, takket være "operation" af Tor R. Kristensen. Og i dag den 8. august monterede Tor og Jón Hjaltason det så. Og det virker !
Dermed kan de medlemmer, der måtte have lyst - og som har gyldig riffeltilladelse - tage en tur på reviret og håbe på mulighed for at nedlægge et eksemplar eller flere af denne altødelæggende, invasive art. Der vil i løbet af de nærmeste dage blive udlagt bait. Medlemmer, der vil derud, skal på forhånd meddele dette til formanden, således at vi altid ved, hvem der er på reviret og hvornår.

03. juni 2020:
Hyggeligt frilufts-besty- relses- & jagtudvalgs- møde

Corona-situationen har været årsag til meget. Blandt andet uvished om, hvorvidt det ville blive muligt for os at gennemføre den planlagte familie-fisketur den 13. juni. Derfor holdt vi et ekstraordinært bestyrelses- & jagtudvalgsmøde omkring bålpladsen ved jagthytten på foreningsreviret. Her var vi i fri luft og kunne overholde alle formalia m.h.t. forsamlingsstørrelse og indbyrdes afstand. Som det fremgår af artiklen her ved siden af (medlems-mail), besluttede vi at gennemføre fisketuren, som mange ser frem til. - Vi håber på god tilslutning, - tøv ikke med at få meldt dig selv og familien til !
Men vi havde også andre spændende emner på dagsordenen. Eksempelvis medlems-statistikken, en henvendelse om evt. salg af et par af de "nedlagte" tårne på reviret, evt. buejagt på foreningsreviret, evt. lån af mårhunde-hvalpefælder, de igangværende jagttidsforhandlinger,  kollektiv bestyrelses-ansvarsforsikring (tegnet af DJ) m.m..
Her er et par stemningsindtryk fra det hyggelige friluftsmøde, der afsluttedes med et par grillede pølser. - For god ordens skyld bemærkes, at dette var egenbetalt, - og pålignede altså ikke foreningen nogen udgifter.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

10. maj 2020:
Stigen i Slusesåten genrejst

En håndfuld gæve nimrødder mødte i dag op og rejste den væltede stige i Slusesåten. det er helt tydeligt, at nedtagningen er sket manuelt og med vilje. Flere af skruerne i afstivningen var skåret over. I konsekvens af  den kriminelle nedtagning er der nu etableret video-overvågning med forbindelse til mobiltelefon. Evt. hærværk mod stigen vil straks blive politianmeldt med ledsagende videooptagelser.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

07.maj 2020:
Hærværk eller selvtægt eller ???

Vores skydestige i Slusesåten på Øer er væltet Det er tydeligt, at det er sket manuelt og bevidst. Det kan ikke på nogen våde være forårsaget af vind eller noget andet "naturfænomen". Og dermed er det jo kriminelt, uanset hvem, der har gjort det, eller hvad hensigten med det har været. Vi har kontrakt på, at vi må drive bukkejagt fra een stige i perioden 16. maj til 15. juli, begge dage incl. Så stigen bliver rejst igen inden denn 16. maj.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

02. maj 2020:
Nyt "tårn 9"

Vore to gode jagtudvalgsmedlemmer, Klaus Boll og og Erling Lindhardt, har fremstillet et nyt tår med tag til erstatning for det tidligere tårn 9. Og i dag mødte de + K.A. og Tina Hansen, Kim V. Larsen samt vore 3 nye medlemmer Tor R. Kristensen, Morten Waldstrøm og Torben Jakobsen op, for at rejse det. Mens dø øvrige rejste og fastgjorde tårnet, viste Kim vores nye medlemmer rundt på reviret.
STOR TAK til Erling og Klaus for tårnet og til alle for indsatsen ! - Her  et par !"klip" fra dagens gode gerning. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

03. april 2020:
Så er der blevet mere plads i jagthytten

Vore utrættelige jagtudvalgs- medlemmer, K.A. Hansen og Klaus Boll, har igen været i aktion. I dag har de nedtager "halvmuren" mellem "opholdsafdelingen" og "køkkenafdelingen" i jagthytten, således at der nu er bedre plads til alle, når vi skal indtage vore medbragte madpakker efter jagterne m.v..
STOR TAK til K,.A. og Klaus !