FOR DEN LYSTFISKER-INTERESSEREDE JÆGER


Juni 2024:
Mange jægere er også lystfisker-interesserede, aktive lyst- og fritidsfiskere, - også blandt vores egne medlemmer. Derfor har nu, medio juni 2023, oprettet denne underside på hjemmesiden, beregnet på oplysninger, der kan have interesse for og er relevante for vores lyst- og fritidsfiske-interesserede medlemmer.
Hidtil har "bare" bragt sådanne oplysninger på "Aktuelt"siden, men fra nu af har den slags oplysninger således "deres egen side"
"Knæk og Bræk" - også på fisketuren !


















07. juni 2025
PROGRAMÆNDRING:
Familiefisketur til Glatved Strand
lørdag den 16. august, kl. 10.00-13.00
Til medlemmerne af Elsegaarde Jagtforening
Kære alle.
Grundet Georg Sands sygemelding er det nødvendigt at ændre den i forårs-/sommerprogrammet annoncerede familie-fisketur til Kolindsund-kanalen lørdag den 16. august til en kystfisketur til det gode fiskevand ved Glatved Strand. – Det var som bekendt Georg, der skulle have stået for arrange- mentet ved Kolindsund-kanalen, men det er desværre ikke muligt i den aktuelle situation.
Men Glatved Strand er også et godt alternativ, - se f.eks.: https://lystfiskeri.dk/fiskepladser/glatved/ ,
https://fluefiskersiden.dk/glatved-strand/ og https://www.visitaarhus.dk/aarhusregionen/planlaeg-ferien/glatved-strand-gdk605618
Der er mulighed for både ”mere aktivt fiskeri” med muligheder for makrel, sej, kysttorsk, måske hvilling eller kuller (hornfiskene er jo nok væk til den tid ?) – og bedst af alt måske en havørred ! - og for mere stille fiskeri med bundsnøre, hvis man er mere til det. Her vil der være mulighed for forskellige flad- fiskearter (området er særligt kendt for skrubber og ising) og for andre bundgående fisk som f.eks. knurhane, torsk eller, hvis man er heldig, måske en havkat.
Der kan også være mulighed for fjæsinger. Dem skal man blot helt undlade at berøre med hænderne grundet de giftige pigge. De skal ubetinget afkroges med tang og ligeledes holdes med tang, hvis man vil filettere dem. Og det kan anbefales. Fjæsing er en ganske udmærket spisefisk.
Der vil være præmier til de, der fanger h.h.v. den første, den største og de fleste fisk (over målet forstås). - Præmien for den største fisk vil være en fin kyst-fiskestang, doneret af vort mangeårige, gode medlem Niels T. Holst.
Vi mødes kl. 10.00 på P-pladsen for enden af Glatved Strandvej (se vedhæftede), hvor vi efter ”den obligatoriske paroledram” fordeler os langs kysten, som vi nu hver især ”har lyst til”.
Kl. 13.00 slutter ”den officielle del”; vi samles til ”parade” og præmieuddeling og nyder derefter i fællesskab indholdet af vores medbragte madkurve.
Derefter er der igen frit fiskeri for de, der måtte have lyst.
For god ordens skyld erindres om, at er man mellem 18 og 60 år skal man have gyldigt fisketegn. Dette kan bestilles på https://fisketegn.dk/
Vi håber på rigtig god tilslutning til en god og hyggelig dag. Arrangementet er som nævnt et familie- arrangement, så tag gerne hele familien med, store og små, unge og gamle, - også gerne en god jagt- eller lystfiskerven.
Af hensyn til planlægning af afviklingen beder vi venligst om tilmelding senest lørdag den 9. august, - men meget gerne tidligere – til Jørgen Brøgger, tlf./sms: 40352211 -e-mail: jb@joergen-broegger.dk
Med bedste jæger- og lystfiskerhilsener
Bestyrelsen og jagtudvalget

Relevante links:
Danmarks Sportsfiskerforbund
Dansk Amatørfiskerforening
Ebeltoft Amatør- og Fritidsfiskerforening
Grenaa Sportsfiskerforening
Sportsfiskerforeningn Kaløvig
Fiskerne, Kaløvig Bådelaug
Fiskeristyrelsen

10. juli 2025:
Markant sejr: Ny fiskeriaftale indeholder markante tiltag for et bedre lystfiskeri

Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Liberal Alliance har i dag landet den længe ventede fiskeriaftale. Danmarks Sportsfiskerforbund har sammen med Dansk Lystfiskeri arbejdet målrettet for, at lystfiskeriet i langt højere grad blev prioriteret. Og det er lykkedes. Med aftalen indføres blandt andet et forbud mod garnfiskeri i søer, et omsætningsforbud på aborre, gedde, sandart, havørred og laks samt en styrket indsats for brakvandsrovfiskene omkring Sydsjælland.
Læs mere her

18. juni 2025:
Tag på fisketur og gør en forskel - i Kalø Vig/Aarhusbugten

Opgaven er nærmest perfekt. Fisk efter havørred på udvalgte strækninger, og del dine erfaringer med os.
Giver ålegræs og nye stenrev bedre havørredfiskeri på kysten?
Danmarks Sportsfiskerforbund og DTU Aqua søger kystfiskere til en spændende undersøgelse, hvor DIN deltagelse er helt afgørende. Du skal fiske efter havørred på udvalgte strækninger og dele dine erfaringer med os.
Vi har brug for lystfiskere, uanset fiskeerfaring, til at fiske på disse udvalgte kyststrækninger:
* Kalø Vig i Aarhusbugten
* Horsens Fjord
* Vejle Fjord
* Torø Vig i Lillebælt
Læs mere her

18. juni 2025:
Introduktion til sightfishing i Aarhusbugten den 8. november 2025

Spot fiskene, før de spotter dig!
Tilmeldingsfrist: 01.11.2025 kl. 12.00
Tag med sportsfiskerguide og outdoor nørd Lars Nielsen på guidet kysttur, hvor der er fokus på sight fishing efter havørred. På turen får du indsigter i hvordan du fisker efter havørreder på det helt lave vand i de kolde efterårs- og vinterperioder. Oven i fiskeoplevelsen i vandet lærer du at tilberede et super-lækkert-super-nemt varmt måltid på stormkøkkenet.
Turen foregår på et smukt område i Aarhusbugten afhængig af vind og vejr.
Er du ikke erfaren i lavtvandsfiskeri og sight fishing kan du godt glæde dig. Du får serveret gode tips og indsigter i denne form for mindfuldt fiskeri, hvor du er i ét med naturen. Du lærer hvordan du fisker med let fiskeudstyr og små lette blink, samt hvordan du spotter havørrederne i det lave vand. Vi fisker fra vandet, og du kan se frem til en 360 graders fiskeoplevelse, hvor vi affisker vandet hele vejen rundt om os.
Når vi bliver sultne tilbereder din guide et lækkert italiensk måltid på det medbragte stormkøkken, som holder kroppen varm og humøret højt. Opskriften får du naturligvis med hjem.
Det danske efterårsvejr kan være omskifteligt, så det er først nogle dage inden kurset, de endelige pladser bliver meldt ud til deltagere.
Læs mere her

29. april 2025:
"Kysthjælper"s pilotprojekter er afsluttet

I denne måned afholdt Danmarks Sportsfiskerforbund konference for Projekt Kysthjælper, hvor frivillige, forskere og naturinteresserede fejrede og diskuterede indsatsen i projektets fire år. DJ har været med hele vejen – og fortsætter herfra.
I løbet af de seneste fire år har Projekt Kysthjælper arbejdet på at genoprette havmiljøet på fire forskellige lokationer i Danmark: Limfjorden, Århus bugt, Horsens fjord og i Lillebælt ved Assens. Dette har involveret 10.000 frivillige timer fordelt på mere end 2500 deltagere. Her har de frivillige ildsjæle udplantet mere end 56.000 ålegræsskud, udlagt 1200 tons sten og lavet 25 kvadratkilometer muslingebanker.
Projekt Kysthjælper har sekretariat under Sportsfiskerforbundet, og jægerforbundet har en repræsentant i NGO støttegruppen, sammen med flere andre støtteorganisationer.
Læs mere her

26. april 2025:
God og hyggelig familietur i det allerskønneste, skønne forårsvejr.
10 deltagere, heraf de 9 aktivt fiskende, havde fundet vej til foreningens familiefisketur til Djurs Fiskepark. Desværre blev det kun til 2 landede fizsk. Andre havde "hug", men hvor fisken sprang af igen.
Læs mere og se flere billeder her

Lystfiskeriets Dag 2025

Prøv det hele på Lystfiskeriets Dag, lørdag den 24. maj 2025
Lystfiskeriets Dag er årets store begiven´hed for alle, der vil prøve lystfiskeriet af. Kom og få en god oplevelse i naturen sammen med os, der elsker at fiske. Mpske fanger du endda din allerførdste fisk.
Rundt om i landet står foreninger, fiskesøer og fiskeentusiaster klar til at guide dig godt i gang med fiskeriet. Mange steder kan du endda låne en fiskestang, så du behøver ikke selv have udstyr for at være med.
Lystfiskeriets Dag er en del af Danmarks Sportsfiskerforbunds arbejde for at gøre lystfiskeri til en sjov, spændende og meningsfuld fritidsaktivitet for både børn og voksne. Så tag familie og venner med – og oplev fiskeglæden !

07. januar 2025:
Fødevarestyrelsen frikender fissk og krebs i Alling Å

Efter jordskredet ved Nordic Waste lidt syd for Randers har Fødevarestyrelsen undersøgt fisk og krebs i Alling Å. På baggrund af resultaterne vurderer styrelsen, at der ikke er nogen sundhedsmæssig risiko ved at spise fisk og dyr fra åen.
Læs mere her
















