Fotoalbum 2024
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse

19. juli 2014:
Erik Fyhn Smidt indtrådt i jagtudvalget

På opfordring har Erik Fyhn Smidt ved arbejdsdagen i dag (se nedenfor)  indvilget i at indtræde i jagtudvalget. Det er vi meget glade for, og vi byder hermed Erik velkommen i udvalget !
Erik har altoid været en af de mest trofaste til at møde op og yde en indsats, når vi har bedt om hjælp ved arbejdsdage på reviret. Og så har han også "et godt håndelag". Vi glæder os til det øgede samarbejde.

Erik i færd med rydning i mosen,
marts 2023

18. juni 2024:
Sommerbuk nedlagt på foreningsreviret
Kl. 04.29 faldt denne fine spidsbuk (returbulk ?) for et velrettet bladskud, afgivet af Aslak Stenkilde

Aslak fortæller om sin intense oplevelse:
"Mine forsigtige fodtrin forstyrrer en kok, nærmest lige efter at jeg har forladt bilen. Jeg bevæger mig langsomt og så lydløst som muligt mod stige 8. Jeg tænker først, at der ikke er megen fod at spore i jorden, men efterhånden som jeg nærmer mig, ændrer dette sig ganske meget. Der er masser af fod. Jeg spekulerer på, om jeg, ligesom sidste gang, kommer til at lette en rå lige ved stigen, inden jeg får sat mig. Jeg sænker tempoet og skruer op for opmærksomheden. 

Da jeg nærmer mig, ser jeg to dyr ca. 150 meter borte. De løber hver sin vej væk fra stykket foran andesøen. Den, der løber sydpå, forsvinder i det høje græs, men den anden forbliver synlig, idet den nærmer sig stige syv. Jeg tager kikkerten op og konstaterer, at det er er en spidsbuk. Han standser og kigger på mig på lang afstand. Jeg står som forstenet og venter på at han er færdig med at sikre. 
Efter et par minutter giver han sig til at slikke sig. Jeg går meget langsomt og stille det sidste stykke mod stige 8. 
Klokken er 04:25 - jeg er nødt til at vente, selvom jeg er på plads. Hvis han går nogen steder, kunne han sagtens forsvinde i græsset som den anden. Jeg stiller på sigtet. Han står langt ude. De få minutter inden solen står op virker endeløse. Han står stille.
Viseren rammer 04:29. Skuddet lyder. Han går ned med det samme til en lidt høj kugle. Jeg har givetvis overkompenseret for afstanden. 
Jeg lader endnu 10 endeløse minutter passere inden jeg begiver mig mod skudstedet. Han ligger forendt hvor han faldt.
Hvor er jeg glad for, at jeg var med i bukkepuljen lidt længere i år. Jeg er meget taknemmelig for alle de andre fantastiske oplevelser det har givet mig. Men dem må I høre om til jagtfrokosten !"

Aslak hentyder her til, at han sidste år kun var med een morgenstund, endda i ikke ret lang tid, da han på premieremorgenen nedlagde den første buk i bukkepiljen 2023.
STORT TILLYKKE til Aslak, - og tak for cen fantastiske, ja nærmest lyriske, beretning og for billedet "!

27. maj 2024:
Ole Berdien bragte os med disse 6 rågeunger op på nu 120 bortregulerede "skrighalse"

Ole skriver:
"Melder seks stk. rågeunger i Skanseskoven d.27/5.
Brysterne er nu i fryseren, og afleveres ved først givne lejlighed.
VH Ole Berdien"

Stort tillykke til Ole - og stor tak for indsatsen ! Det nok ved nu at lakke mod enden. Vi håber, at vi har levet op til den tillid, Kommunen har vist os ved at bede os bidrage ril at begrænse støjplagerne.

25. maj 2024:
Otte rågeunger færre i Skanseskoven

Peter Løkke Jensen trodsede kæmpemyggenes "moskito-angreb" og bragte os med disse 8 bortregulerede rågeunger op på nu ialt 114 bortregulerede "skrighalse", - hvilket blev påskønnet fra genboen til kolonien. 

24. maj 2024:
6 rågeunger bortreguleret trods kæmpemyggenes "moskito-angreb"

Erik Bang Madsen og Ole Berdien "tog på skovtur" i Skanseskoven i dag i håb om at få ram på nogle rågeunger. Det lykkedes for Ole, der fik de seks, der ses herover, mens Erik havde nok i at forsvare sig mod kømpemyggenes "moskito-angreb"

23. maj 2024:
Så nåede vi de 100 !

Det var Peter Løkke Jensen, der med disse 6 bortregulerede rågeunger fik "æren" af at være ham, der fik ram på nr. 100.

Peter gør opmærksom på, at det nu er "op over", hvis andre fra "Rågebanden" vil når at få et par rågeunger med hjem. De første rågeunger er begyndt at flyve lidt omkring, og bladhanget bliver stadig tættere, og det bliver derfor stadig vanskeligere og vanskeligere at få øje på ungerne.

23. maj 2024:
Vi nærmer os de 100 bortregulerede rågeunger

Med de 14 rågeunger på billedet herover plus 2, der blev hængende i grenene bragte Hejne Ferjani os i morges op på 94 bortregulerede rågeunger indtil nu i år. Så vi har passeret sidste års 83, og nærmer os nu de 100.Hejne har foræret disse 14 til foreningen til et familie-grillarrangement ved jagthytten, som bestyrelsen har plader om, og hvor der netop tænkes på at servere grillede rågebryster.
Stort TILLYKKE til Hejne og tak for "indsatsen". 94 "skrighalse" færre vækker glæde blandt menneske-naboerne !

21. maj 2024:
Der er virkelig aktivitet i rågeungerne udenfor rederne nu.

Peter Løkke Jensen og Morten Enggaard bragte op på nu 78  bortregulerede rågeunger !
Fantastisk indsats af alle ! - stor tak alle indtil nu !!!

Herover de 11, som Peter og Morten "sikrede" (incl. den dødfundne) sammen med Peters dygtige apportør "Skipper". - Peter fortæller, at han skød sine 3 med brug af skydestok, mens Morten skød sine 7 fritstående ! Imponerende flot skydning ! "Hatten af for det" !!!
TILLYKKE til Peter og Morten, og tak for indsatsen !

21. maj 2024:
Så fordoblede vi (næsten) antallet af bortregulerede og skrigende rågeunger

Hejne Ferjani var en tur i Skanseskoven i morges. Det blev til ikke mindre end 32 bortregulerede rågeunger, - og da vi med Christians og Georgs 3 i aftes var oppe på 35, har vi dermed næsten fordoblet til nu ialt 67. Det må vist siges at være enormt flot på dette tidspunkt af sæsonen. Desværre blev 2 af Hejnes 32 hængende i grenene, men forhåbentlig falder de på et tidspunkt ned til glæde for rævene.
STOR TAK til alle, der indtil nu har bidraget til reduceringen af naboernes støjhelvede !

 maj 2024:
Yderligere 3 rågeunger

Christian Koudal og Georg Sand forsøgte igen her til aften. De melder, at det blev to til Christian og 1 til Georg, og dermed kom vi så op på ialt 35 stk.  Det kan vist godt kaldes en rimelig god indsats i reguleringens tjeneste indtil nu.
Desværre havde Christian glemt sin telefon (og dermed til kamera), og Georg tog det som en selvfølge, at Christian nok havde taget billeder. Sådan var det så ikke, og dermed har vi ingen billeder af hverken rågerne eller reguleringsjægerne. Men båd tillykke og tak for indsatsen alligevel !

20. maj 2024:
Så rundede vi de første 30 bortregulerede rågeunger i Skanseskoven

Christian Koudal og Georg Sand var en morgentur i Skanseskoven, hvor Christian fik ram på 2, men ikke kunne finde den ene i den høje bevoksning i skovbunden. Den anden ses på billedet herover. Vi er dermed nu oppe på 31 bortregulerede unger.
Tillykke til Christian - og tak for "indsatsen"

19. maj 2024:
Så kom vi op på 29 bortregulerede rågeunger

Per Bisgaard var i Skanseskoven og se efter rågeunger i dag. Det blev til 2 stk., hvoraf den ene desværre blev hængende i grenene. Dermed kom vi op på 29 bortregulerede "skrighalse". På billedet herover ses den, der kom helt ned.
Læs Pers beretning
 her

18. maj 2024:
Hejne Ferjani var en tur på rågeregulering i Skanseskoven i dag, - og dermed kom vi nu op på 27 bortregulerede råge- unger !

- og skrev efterfølgende til formand Jørgen Brøgger:
"Hej Jørgen
Min tur i Skanseskoven kastede 17 råger af sig. De begynder rigtig at komme ud af rederne nu. Det første billede 13 stk foræret til dagens regulerings-makker. 1 blev hængende og så de 3 stk til dig. BJH Hejne".

Stort tillykke til Hejne ! og tak for fotos og beretning. De 13 rågeunger, Hejne fortæller om, forærede han til dagens anden reguleringsjæger, Erik Fyhn Smidt, ligesom han forærede 3 til formand Jørgen Brøgger.
Klik på det enkelte foto herunder for at se det i stor størrelse. Tilvenstre de 13 rågeunger, som Hejne forærede til Erik Fyhn Smidt og til højre de 3, han forærede til formanden.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

18. maj 2024:
Så kom vi op på de første 10 bortregulerede råge- unger i Skanseskoven

 

Efter at have været på morgen-bukkejagt på Colindseje var Erik Fyhn Smidt på rågeregulering i Skanseskoven, hvor han havde følgeskab sin sønnesøn, Asger, der syntes at det var "mega-fedt", siger Erik, der fik ram på 4 unger, og dermed bragte os op på de første 10 bortregulerede unger.
Stort TILLYKKE til Erik og tak for indsatsen !

15. maj 2024:
Så er rågeungerne vist "for alvor" begyndt at komme ud af rederne.

Mens Erik Fyhn Smidt kun kunne få øje på den ene, han nedlagde i morges, er det her hen under aften lykkedes Peter Løkke Jensen at få ram på ikke færre end 6.
SÅ DET ER NU, VI SKAL DEROP  !
Stort tillykke og tak til Peter (og til "Skipper" for fine apporteringer) !
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

15. maj 2024:
Så faldt rågeunge nr. 2 i Skanseskoven

Det var Erik Fyhn Smidt, der var så heldig at få ram på den. Jacob Munkholm Jensen, der var i skoven tidligere på morgenen og blev afløst af Erik siger, at det formentlig er den, han så, men som nåede ar hoppe ind i reden igen, i nden han fik kikkererten rettet ind på. Men noget tyder på, at de nu for alvor begynder at komme ud af rederne.
Stort tillykke til Erik !

 maj 2024:
Så blev den første råge i Skanseskoven bortreguleret  

Tidligt i morges lykkedes det Jacob Munkholm Jensen at få ram på denne unge, der havde vovet sig udenfor reden. Jacob havde yderligere et par skudmuligheder, hvor tvivlen imidlertid kom fuglen tilgode.
Stort tillykke til Jacob !

12. april 2024:
Én krage mindre til at "rasére" på reviret

Hejne Ferjani og Jón Á. Hjaltason stoid tidligt op og benyttede morgenstunden til at tage på krageregulering, inden der var mødetid og parole for arbejdsdagen. Det var lykkedes Hejne at få ram på en enkelt af disse prædatorer, så der blev holdt vildtparade over den enlige krage efter dagens velkomst og paroledram. Formanden blæste signalet "Vildtparade", hvorefter jagt- udvalgets "tovholder", Klaus Boll, fortalte og fordelte deltagerne til dagens arbejdsopgaver.

03. april 2024:
Forårshilsen fra vildtkameraet

Dejligt billede - flot kok !

19. februar 2024:
Krageregulering på foreningsreviret
Vores jagtudlejer har søgt, og fået, reguleringstilladelse til krager på sine arealer. Det er derfor nu op til os at hjælpe ham med at få kragernes afgrødeskader reduceret. Alle medlemmer kan således frit tage på regulering, blot skal man forindenden meddele til Jørgen Brøgger, hvornår man agter sig derud, og hvor man vil sidde. Hvis der er flere drruder ssamtidig, vil der tilgå alle besked om hvem, der sidder hvor og hvornår.
HUSK: At hvis du regulerer med haglgevær, skal du mebringe apporterende hund. Det skal du derimod ikke, hvis du regulerer med salonriggel eller godkendt 5,5 mm. luftgevær (på jorden eller i træerne). 

17. februar 2024:
Så var vores ihærdige og arbejdsomme jagtudvalg igen på arbejde - til gavn for reviret - og dermed for alle vi andre i foreningen

I dag var Klaus, K.A. og Carsten på treviret, hvor de fik spørjtet i de remiser på "Syd", hvor der skal efterplantes til foråret og ligeledes fik renoveret "andetubes"-ene i andesøen på "Syd".
- og så blev der også tid til en frokost o "det grønne". - Det er jo aldrig pænt at være misundelig, - men når det gælder madpakke ,med røget ål og røræg, er det vel lige før, at det er tilgiveligt ?
Stor tak til Klaus., K..A. og Carsten for indsatsen ! - den kan vi ikke værdsætte nok.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.'

11. februar 2024:
Livlig aktivitet på vildtkameraet

Der har de seneste 3-4 uger været livlig aktivitet på vildtkameraet. Især af 3-4 rådyr, heraf en lobende buk iu bast, og af et par grævlinge, der tgaer godt for sig af foderet. Der er selvfølgelig ikke tvivl om, at det er de samme stykker råvildt og de samme to grævlinge hver aften/nat/morgen, men alligevel dejligt at se den megen aktivitet. Det bliver spændendce at se bukken, når den begynder at feje.
Herunder et lille udsnit af de mange fotos fra kameraet. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

30. januar 2024:
Kortfilm om jagt, - om og med Elsegaarde Jagtfore- ning

Før jul blev formand Jørgen Brøgger kontaktet af norske Daniela Sliper, der er elev på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft. Daniela ville til en skoleopgave gerne lave en film om jagt og spurgte derfor, om det var noget, vi kunne og ville medvirke til. Daniela havde fundcet frem til os via vores hjemmeside.

Efter et møde med Daniela og en af hendes elev-kollegaer indgik vi en aftale om at mødes igen efter nytår. Den 10. januar havde vi så inviteret Daniela og hendes veninde på besøg i jagthytten, hvor formand og næstformand samt Klaus og Carsten fra jagtudvalget havde et rigtig godt og hyggeligt møde, hvor vi fortalte om jagt og svarede på forskellige spørgsmål, som Daniela på forhånd havde sendt til os.
Dernæst deltog Daniela og en anden elev fera Filmhøjskole, Frederik Martinsen, i foreningsjagten i Slusesåten og invitationsjagten i Holme den 14. januar.
Det er der kommet en rigtig fin og god lille film ud af, som kan ses her
Vi vil gerne rose og takke Daniela for resultatet og sige tak, fordi vi lægge filmen her på hjemmesiden. Ligeledes en stir tak til Den Europæiske Filmhøjskole for at have medvirket til at gøre dette muligt.
Vigtigt: Jvfr. regler og lovgivning om ophavsrettigheder må denne film IKKE videre-distribueres eller lægges på sociale medier. Det er vigtigt, at alle overholder dette. Filmen må kun kunne ses her på hjemmesiden.
På forhånd tak for forståelsen og respekten herfor.

19. juli 2024:
Overdækket terrasse ved jagthytten

Vores altid så ihærdige og aktive jagtudvalg var i aktion i dag, - igen, igem til foreningens, og dermed vores alles, bedste. Leif og Erik byggede halvtag/overdækket terrase ved gavlen af jagthytten, mens Klaus og Carsten fyldte fodertønder op og slog græs.
Men forinden skulle de træer, der "stod i vejen for" for etableringen af terrassen selvsagt fjernes. Og her sprang Paw beredvilligt til, fældede dem alle og skar det hele op i brændestykker, der nu ligger i brændeskuret.
Her er et par fotos fra fældningen:

Paw fortæller selv herom:
"Jeg kunne til at starte med se, at det ville være bøvlet at få træet ned. Så jeg var først nødt til at fjerne 3 mindre træer, som stod i vejen. At lægge løvtræer ned er næsten altid sværere end gran pga. kronerne hænger fast i hinanden. Men ned kom det. Her er et par billeder af det."

Der er hermed også lagt op til, at vi kan foretage en "officiel indvielse" af den overdækkede terrasse ved familie-grillarrangementet den 24. august.
Stor tak til alle fem for indsatsen !

22. juni 2024:
Godt repræsentantskabsmøde i Jægerforbundet

Ved repræsentantdskabsmødet var Elsegaarde Jagtforening repræsenteret med Carsten Høgsholt og Jørgen Brøgger.
Efter velkomst og valg af dirigent m.v. indledtes beretningen med fremvisning af filmen "God jagt i generationer" - Se filmen
 her

Se følgende 5 artikler fra og om repræsentantskabsmødet:
365 delegerede til repræsentantskabsmøde
Fællesskab er jagtens styrke
DJ formand genvalgt
Guldnål til Henrik Frost Rasmussen
Sølvnål til Jens Venø Kjellerup

Herunder nogle stemninhgsindtryk fra dagen. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

15. juni 2024:
"Store strandrensningsdag" - en våd oplevelse i en god sags tjeneste

i var af Syddjurs Kommunes miljøafdeling blevet udpeget til at meedvirke ved "Projekt Ren Kyst", d.v.s. at medvirke til den årlige strandrensning inden sommersæsonen. Vi var udpeget til at skulle rense to kyststrækninger, h.h.v. Boeslum/Kobberhage strand og Elsegårde strand, en samlet strækning på ca. 7,5 km.
Vi havde besluttet os for, at udføre denne opgave lørdag den 15. juni for at komme så tæt på sommerferien, som muligt. Det skulle vise sig at være en dårligt valgt dag.
Der var en fantastisk god medlemsopbakning til det gode formål. Ialt 32 voksne og 18 børn/unge under 18 år, idet mange havde taget familien med. Som formand Jørgen Brøgger sagde: "Det er en fornøjelse af være bestyrelse med en så stor opbakning. Tak skal I have allesammen !".
Det blæste kraftigt, og der stod brænding langs hele kysten.
Der var heldigvis ikke ret meget affald at samle op, så det ene hold var færdig efter ca. 1½ time og det andet hold efter ca. 2½ time. Efter "endt arbejde" skulle vi alle mødes ved shelter- & bålpladsen ved Boeslum Strand, hvor foreningen ville være vært ved grillede pølser og øl/vand at skylle ned med.
Kl. 11 begyndte det at regne, og regnen tog til og blev forholdsvis kraftig, hvilket kombineret med den hårde blæst gjorde det ekstra ubehageligt. - Vi havde jo taget bestik af vejrudsigten, og havde derfor hentet foreningens tre havepavilloner i jagthytten. På grund af blæsten måtte vi dog nøjes med kun at sætte den ene op - foran shelteren og over bålstedet. Det blev fortøjret kraftigt og blev stående, selvom vinden ruskede hårdt i den. MIkkel Brøgger stod for pasning af bålet og grilling af pølserne over bålstedet, mens Christian Koudal og Georg Sand stod for udlevering af pølsebakker og drikkevarer.
Folk kom dryssende lidt "pø om pø", klumpede sig skuttende sammen under pavillonen og spiste en pølse eller to, hvorefter de fleste tog hurtigt hjem, så der blev aldrig den samling over det, som vi gerne ville have haft og havde planlagt. Kl. godt 13 var alle kørt hjem med undtagelse af Mikkel Brøgger, Klaus Boll og Jørgen Brøgger, der sørgede for nedtagning og afrigning.
Alle børn/unge, der deltog, fik som tak for hjælpen hver et plastomslag med et særligt takkebrev, en hundredkroneseddel og en DJ "børnemedalje". Det var meningen, at der også skulle have været noget brochuremateriale om juniuorjægere m.m., men det var desværre ikke nået rettidigt frem, så de må de have efterfølgende.

Vores indsats har efterfølgende affødt, at Jægerforbundet har lagt en fin omtale på sin hjemmeside. Artiklen kan ses her

Herunder nogle stemningsindtryk fra den våde og blæsende dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse. Fotos: Erik Bang Madsen, Christian Koudal, Georg Sand og Jørgen Brøgger

07. juni 2024:
Nu er der igen observeret - og nu også dokumenteret - at der ER kronvildt på reviret

Der er nu igen observeret kronvildt på foreningsreviret, - og nu er det også både fotograferet og filmet,- Flot syn, når man sidder på bukkejagten, og bukken så ikkeblotter sig", at man så i stedet kan få så fantastisk en oplevelse.
Læs mere 
her

30. maj 2024:
Så var vores ihærdige jagtudvalg igen i aktion. Med stor hjælp fra vores gode jagtvært, Thomas, blev der kørt fodertønder og depottønder ud
Carsten Høgsholt fortæller:
"Hermed et minde fra i går, hvor vi var ude at fylde fodertønder, og derefter bragte Thomas på bedste vis foderet ud til alle fodersteder i Syd. Efter høst bringes foder til Nord ved stige 2.
Vi bringer selv foder ud  til den gule gård senere.
God weekend til alle
Mvh Carsten"
Stor tak til Carsten, Klaus, Erik, Leif og ikke mindst vores gode jagtvært, Thomas !


 

16. maj 2024:
Bukkepremiere ! - hyggeligt bukketræf

Ikke færre end 27 morgenfriske bukkejægerer, m/k, var mødt op til foreningens traditionelle "Bukketræf" på premieremorgenen.
Det var 10. gang, at Christian Koudal stillede sin fritidsgrund "Frihuset" til råfighed for denne gode tradition. TAK FOR DET, CRHISTIAN !
Der var i år kun en enkelt buk på paraden, - den, som Henrik Anesen havde nedlagt i "Slusesåten" på Øer, - som dermed også var den første buk, der blev nedlagt u Bukkepuljen 2024.
Christian Koudal og Georg Sand havde undladt selvc at tage på morgenjagt for at have alt klar til "træffet", når de forskellige begyndte at komme ved 08.30-tiden. Udover rundstykker, rugbrød, os, pålæg & marmelade m.v. var der naturligvis også den traditionelle store æggekage, tilberedt over bålstedet. Alt blev spist - "rub og stub" - idet der kom 5 flere, en der var tilmeldt (så der var ikke meget tilbage til de sidst ankomne), men så absolut kun dejligt at se dem alle ! 
Der blev seælvfølgelig taget det traditionelle "familiebillede" (herover). Alle hyggede sig, snakken gik, og alle fortalte, hvad de havde set og ikke set. Der var eniughed om, at det havde været en ualmindelig stille morgen, der var ikke mange, der havde hørt skud, - hvilket jo også blev bekræftet af, at der kun var den ene buk på paraden.under nogle stemningsindtryk fra den hyggelige "træf". Klik på de tenkeælte foto for at se det i stor størrelse. Fotos: Kim V. Larsen og Jørgen Brøgger.

16. maj 2024:
Første buk i Bukkepuljen 2024 nedlagt på premieremorgenen, i Slusesåten, - af Henrik Anesen

Det var Henrik Anesen, der Kl. ??nedlagde denne lille spidsbuk i bast i Slusesåten.
Henrik fortæller selv:

"Hej alle
Jeg valgte sluse stykket til bukke premieren og med held 
😊
Jeg kommer lidt i kl. 05.00 og bliver mødt af 4 venlige heste, gik til stigen og tog plads
Kl. 06.00 kommer der en pæn gaffelbuk men den går hvor der er ret store buske så der var ikke sikkert at afgive skud.
Ca. 06.30 skriver jeg tillykke til min kammerat, der har fået buk, lægger tlf. væk og rækker ud efter kaffen. Så står der en lille buk 60 m. fra stigen, fanger riffelen, og den går ned på stedet.
Det var en lille buk som var bedst at få væk, den havde opsats i fuld bast
Knæk og bræk til jer alle
Mvh Henrik Anesen". 

Stort TILLYKKE til Henrik, - og tak for billedet og beretningen.
Henriks buk var iøvrigt den eneste på paraden ved morgenens bukketræf, hvor disse 4 andre billeder blev taget: Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

07. maj 2024:
Effektiv - og hyggelig ! - arbejdsdag

12 glade og arbejdsivrige medlemmer var mødt op for at give et nap med ved den planlagte arbejdsdag, hvor der først og fremmest skulle efterses og stabiliseres stiger inden bukkejagten, herunder selvsagt også klippes grene m.v. for at skabe frie syns- og skudfelter.
Med der blev også lavet meget andet. Alle fordertønder blev eftergået og "lagertønder" opfyldt, der blev foretaget rydninger og sået vildtfrø, der blev slået og ryddet omnkring jagthytten og bålstedet - og meget, meget mere.,
STOR TAK til alle, der deltog !
Der sluttedes af med hyggeligt dsamvær omkring bålstedet, hvor madpakkerne blev indtaget oig foreningen var vært ved øl/vand og en dram.
Vi lader billederne fra dagens gøremål fortælle. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse. Fotos: Tinsa Hansen, Ulkrik Pedersen, Per Q. Ovesen, Erik Fyhn Smidt og Jørgen Brøgger.

04. maj 2024:
Vådt og koldt - men trods alt også med sild på (nogle af) krogene

Otte forventningsfulde lystfiskere mødtes ved Voer Færgeleje på sydsiden af Randers Fjord, hvorfra vi satte kursen mod fjordens udmunding og standsede ved "pumpehuset", hvorfra vi ikke kunne køre længere.
Efter den obligatoriske paroledram fordelte vi os  h.h.v. øst og vest for pumpehuset. Christian og Georg var kommet en time tidligere end vi andre; havde glemt at se Erlings rundsendte mail, der sagde, vi skulkle mødes kl. 11.00. De havde da allerede fået godt med sild i spanden. Ved 12-tiden begyndte det at "småsnuske" og kl. 12.30 var det tiltaget, så de 6 kørte hjem, mens Erik og Jørgen satte sig i bilerne og indtog madpakker og, allerbedst: Varm, kaffe ! På det tidspunkt havde de hver fanget een enkelt sild.
Da det stilnede lidt af, kørte Erik længere ind i fjorden for at forsøge lykken dér, mens Jørgen gik ned udfor pumpehuset. Dér blev han nu kun en halv times tid uden at få hug, og han var da så forkommen, at han opgav og kørte hjem. Erik fortsatte med at fiske indtil ved 17-tiden, hvor han pakkede sammen. han havde da fanget yderligere 5 sild.
Dangens samlede fangst beløb sig til 22 sild, fodelt med 8 til Georg, 7 til Christian, 6 til Erik og e n enkelt til Jørgen. De sidste tre deltagere "slap med skrækken", som Georg udtrykte dert.
Trods vejret var det en rigtig gos lystfiskerdag, - også selv om man er mere jæger end lystfisker.
Herunder et par stemningsindtryk fra dagen. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse (Fotos: Erik, Christian og Jørgen)

24. april 2024:
God og hyggelig riffel- indskydningsaften med god deltagelse

Ikke færre end 20 medlemmer havde fundet vej til foreningens riffel-indskydningsaften på Grenaa Skyttecenter. Det blev en god og lærerig aften for alle - og hyggelig !
Langt de fleste skulle indskyde med blyfri ammunition for første gang, der var kun en 2-3 stykker, der allefrede havde brugt blyfri ammunition indenfor de seneste to år. For nogle gik det nemt, mens det for enkelte andre tog lidt længere tid, men alle tog derfra med velindskudte rifler og stor tilfredshed. En enkelt af de fremmødte undlod at skyde, da han endnu ikke havde fået anskaffet sig blyfri patroner og en anden, der var tilmeldt, melte afbud i løbet af formiddagen, da han ikke havde modtaget de patroner, han havde bestilt.
Der var "trængsel" i rummet udenfor standpladserne, hvorfra de ventende gennem vinduerne så på de, der var "i aktion". Og i opholdslokalet var der varm kaffe på termokanderne og megen god hyggesnak, fortrinsvis om patroner og bukkejagt.
Vi havde booket banerne fra kl. 18.00 til 20.00, men på hgrund af det høje deltagerantal, måtte vi udvide til solnedgang kl. 20.43 - og vi nåede det lige.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse

23. april 2024:
Så fik vi gratis vildt-frøblandinger fra Jæger- forbundet

DJ´s Kreds 3 og Syddjurs Jægerråd uddelte gratis sække med vildtfrø ved et lille informsativt arrangement i "Jagtens Hus", Kalø.
Forud for udleveringen holdtes et informationsmøde om regler og anbefalinger i h.t. det at så vildtagre. Indlægget blev holdt af DJ´s vildt- & Naturkonsulent Thomas Vincent Marcussen, mens vort eget medlem, vildtplejerådgiver i Kreds 3, Poul Arne Nielsen, forestod uddelingen og den dertil hørende rådgivning og registrering.
​Det var jagtudvalgets "tovholder", Klaus Boll, og formand Jørgen Brøgger, der hentede sækkene og hørte instruktionerne. Vi havde bestilt een sæk - men kom hjem med med seks ! Så nu skal der sås vildtagre ! Der er 5 kg. i hvert sæk.
Herunder ses nogle af de plancher, Thomas Vincent Marcussen brugte i sit Power-Point-oplæg. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

21. april 2024:
Hyggelig familie-fisketur, - omend det var mere end småt med bidevillige fisk

11 lystfiskere plus et par "ledsagere" var draget til Djurs Fiskepark for at deltage i foreningens familie-fisketur. Det var dejligt vejr, tørvejr hele dagen og solskin det meste af tiden, men vinden var kold. Det var luften også fra morgenstunden, da der havde været nattefrost. Og netop det gjorde, at det var meget småt med fiskenes aktivitet og dermed bidelyst. "De stod bare ved bunden". Og det selvom fiskemesteren hældte en ny portion fisk i søerne for at få liv i de, der stod ved bunden. Det blev kun landet een eneste ørred, en tigerørred, - af 12-årige Rikke.
Derudover havde Christian Koudal 2 på og Jørn Jacobsen og Jørgen Brøgger hver 1, der imidlertid alle sprang af igen, inden de nåede land.
Vi sluttede af med at hygge os med vorers madpakker, hvorefter der var præmieuddeling. Der var jo udsat 3 præmier, men da der kun var fanget 1 fisk, var der således 2 præmier i overskud, og de blev foræret til de to andre børn, der var med, så alle deltagende børn fik en præmie med hjem.
Her er nogle stemningsindtyk fra den hyggelige formiddagf. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

12. april 2024:
Arbejdsdag - "store plantedag" og "store brændedag"
 
11 beredvillige medlemmer, m/k, mødte op til den første af de tre programsatte arbejdsdage, hvor hpovedtemaet var plantning af de træer og buske, vi har fået fra ordningen "Plant for vildtet".
To af deltagerne, Hejne Ferjani og Jón À. Hjaltason, havde forinden, fra solopgang, været på krageregulering, og det var lykkedes Hejne at nedlægge en enkelt af disse prædatorer.
Efter velkomst og "parolebitter" holdtes derfor "parade" over den nedlagte krage, og formanden blæste signalet "vildtparade", hvorefter jagtudvalget tovholder, Klaus Boll, fordeltage de forskellige til dagens arbejdsopgaver, hvilket først og fremmest var plantning. Et andet hold blev sat til at renovere og stabilisere stige 8 og et tredie hold til at beklæde "brændeskuret ved jagthytten og dsave og kløve brænde af de kævler, der tidligere er skovet og lagt til tørre ved enden af "brændeskuret".
Det hele gik fantastisk - langt ud over forventning ! I løbet af ca. 3 timer var alle 300 planter plantet, stige 8 var renoveret, brændehuset beklædt og alt brænde saven, kløvet og stakket i "brændeskuret".
Det betød også, at der tiol arbejdsdagen i morgen kun er mindre arbejder at udføre, heriblandt en flytning og renovering af stige 7, mens arbejdsdagen på søndag må aflyses
Det var "snuskvejr" hele formiddagen med mindre regulære byger indimellem. Omend ikke så behageligt for os, så til gengæld idéelt plantevejr.
Vejret gjorde også, at vi fortrak indendørs i jagthytten for at sætte madpakkerne til livs. Her var foreningen selvsagt vært ved en øl/vand og en dram som tak for indsatsen.
STOR TAK TIL ALLE FOR INDSATSEN !
Herunder nogle stemningsindtryk fra den gode dag (fotos: Klaus Boll, K.A. Hansen, Ole Berdien & Jørgen Brøgger). Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

23. marts 2024:
Hyggeligt "Åben Jagthytte"-arrangement

Godt en snes personer havde fundet vej til jagthytten, hvor vi med det traditionelle "Åben Jagthytte"-arrangement markerede foreningens 91-års stiftelsesdag den 24. marts 1933.
Der var i år gjort lidt ekstra ud af det. Der var indrettet en lille "for sjov"-skydebane med luftgeværer og inde i jagthytten var installeret en PC, hvorpå den film, som eleverne fra Filmhøjskolen lavede om og med os i januar måned, kørte. Begge dele var meget populære.
Traditionen tro var foreningven vært ved en paroledram og en øl/vand, og fra kl. 11.00 kunne man købe en god grillpølse. Hyggesnakken gik på kryds og tværs og der blev dystet på den lille skydebane.
Vi lader stemningsbillederne tale for sig xselv. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse (fotos: Maria Pedersen og Jørgen Brøgger).

06. marts 2024:
Godt og sagligt kredsmøde med sigte mod fremtidens jagt

Formand Jørgen Brøgger og næstformand K.A, Hansen repræsenterede foreningen ved kredsmødet, hvor der særlig fokus på fremtidens jagtmuligheder, - med henvisning til naturenss tilstand både til lands og til havs og det deraf følgende akutte behov for naturgenopretning. DJ´s holdning er helt klart på naturens og viældtets side, pointerede landsformand Claus Lind Christensen. "Uden natur, intet vildt, uden vildt  ingen jagt !" Så enkelt.
Udover formand og næstformand deltog også 4 andre medlemmer af Elsegaarde jagtforening, dog i anledning af andre relationer. Karen Tingstrup og Poul Arne Nielsen aflagde koordinator-beretninger som kredsens h.h.v. nyjægerkoordinatoir og vildtplejekonsulent. SAslak Stenkilde og Kasper Fogh mehl repræsenterede Vivild Jagtforening.
Der blev derfor også brugt en del tid på gennemgang af oplægget til en revision af jægerforbun- dets natursyn. Ligeldes også på forhandlingerne om nye jagttider, der skal bygge på adaptiv forvorvaltning, og hvor vi jægere skal bidrage til at vildtbestandendes størlser baseres på tællinger af levende vildt og ikke bare på afskydningstal.
Læs meget mere om det gode møde 
her.
Herunder lidt stemningsbilleder af de mange plancher, der ledsagede beretningerne og andre indlæg. Klik på det enkelte foto for at se deti stor størrelse (flere af plancherne forklarer meget bedre DJ`s holdning, end vi kan gengive i ord).

04. marts 2024:
Flere revirarbejder

03. marts 2024:
Vellykket "Jagtforeningernes Salonskydning" - fine Elsegaarde-resultater

Skydningen, der i år havde Syddjurs Jægerråd som arrangør, havde samlet ialt 85 skytter, heraf 18 børneskytter, hvoraf igen de tre var fra Elsegaarde Jagtforening.
Børnekonkurrencen blev afgjort på abtal x-tiere, da de tre bedste hold alle skød 406 points. Vinderen blev Tirstrup-Hyllested  1med 6 x-tiere og nr. to blev Rosenholm 2 med 3 x-tiere. Det lykkedes vores hold at forsvare bronzemedaljerne fra sidste år med ialt 406/1x. Vores tre dygtige børneskytter var Björk Jónsdittir, William Pærremand-Olsen og Mads Pærremand-Møll.
I den individuelle konkurrence for seniorer hentede Mikkel Pærremand Gregersen sølvmedaljen med et resultat på 146/2x.
Derimod gik det knap så godt i senior-holdkonkurrencen. Bedste Elsegaarde-hold vores Hold 4, Jørgen Nyhuus, Georg Sand og Peter Brøgger, der med ialt 417/3x kom ind på en 9. plads ud af de 23 deltagende hold.
Herunder lidt stemningsfotos fra den gode dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse. (Fotos Jón Á. Hjaltason og Jørgen Brøgger)

01. marts 2024:
Så kom foråret - ifølge kalenderen, - og de første forårsarbejder på reviret blev udført i dag

Vores entusiastiske "naturpatrulje"  - jagtudvalgsmedlemmerne Klaus, K.A. og Carsten suppleret med med Tina - var i dag på foreningsreviret for at foretage de første forårsarbejder.
De Rensede andetubes i nord, og satte grangrene på toppen af rørene, flyttede fodertønden på plads og camouflerede de blå tønder med grøn sprayfarve.
I nord og flyttede de fodertønden, da der er kommet en mast til teleudstyr,dér hvor den stod før, og de opsatte stolper til kameraer, og hentede kameraet ved stige 11, til eftersyn. Desuden fyldte de foderautomaterne.
Tusind tak til alle fire for den sore indsats ! - til gavn for vildtet og til glæde for os selv.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse (Fotos: Tina Hansen).

24. februar 2024:
Velbesøgt, "lækker" og hyggelig jagtfrokost

Efter to sygdomsafbud var der 32 deltagere til "Årets jJagtfrokost", og slle fik en god eftermiddag med kulinariske herligheder og hyggeligt samvær.
Det ene af afbuddene var fra formanden, hvorfor det var næstformand K.A. Hansen, der bød velkommen og iøvrigt "ledte slagets gang".
Dagens menu bød på:

  • Marinerede sild med løgringe og karrysalat
  • Røget torsk med laksemousse og rejer, serveret med hjemmebagt flute
  • Symfoni af røget vildt, - med indlagt konkurrence "hvad er hvad" og præmie til den, der kommer tættes på de rigtige svar
  • Røget dyrekølle med røræg og asparges
  • Rågebryster med champignon a´la creme
  • Hjemmelavet vildsvinesylte
  • Hjemmelavet dyreleverpostej
  • 2 slags vildt-spegepølse, - en stærk og en mildere (begge en blanding af kronvildt, dåvildt og råvildt) med sky og løgringe og/eller remoulade og ristede løg
  • 2 slags ost - en stærk skæreost med sky, løgringe & rom-stænk og en god blåskimmelost.
  • Kaffe

Alle kunne også nyde den fine fine lille trofæudstilling, der var arrangeret af Georg Sand og Christian Koudal.
Alle var yderst velforsynede, og stemningen var så god, at det var vanskeligt at få folk til at gå, da det var slut,
Stor tak til alle, der deltog og til de, der havde sørget for de kulinariske herligheder, - med Hejne Ferjani som "chefhovmester"
Herunder lidt stemningsindtryk. Klik på det enkeælte foto for at se det i stor størrelse. Fotos: Tina Hansen, K.A. Hansen og Georg Sand.

28. januar 2024:
God "afslutningsjagt" i "forårsvejr"

19 glade og morgenfriske nimrødder, m/k, var mødt op til den sidste foreningsjagt i denne sæson.Det var et skønt vejr, mildt, tørvejr, klart og solen brød ret tidligt igennem. Der var derfor enighed om indtage morgenkaffen og rundstykkerne omkring bålstedet i stedet for indendørs i jagthytten. - Det samme gjaldt madpakke-spisningen til sidst.
Jagten blev drevet af som de seneste par gange, da mosen og engen på "Syd" stadig står under vand. Der blev ikke set noget vildt, og derfor ej heller afgivet nogen skud.
Efter "den obligatoriske læskepause" samledes vi igen på pladsen, hvor vi denne gang blev delt i 3 hold: Et, der drev det lange hegn og til andesøen på "Nord" af, mens den anden halvdel af samme hold var kørt i forvejen for at stå for, men ingen af dem så vildt. Det andet hold drev "skrubbet" ved "Den Gule Gård af og derefter remisen ved stige 2. I remizsen lettede der en fasanhøne, som der dog hurtigt var enighed om at skåne.
Det tredie hold drev remisen omkring jagthytten af, og her lettede de to harer, som der jo ikke længere er jagttid på.
Vel tilbage ved jagthytten kunne formanden på "paraden" (uden vildt) konstatere, at skudstatistikken var i orden, - ingen skud afgivet, hvilket også svarede til den tomme paradeplads. Formanden takkede alle for en dejlig dag, der formelig foregik i forårsvejr, der var skønt, hvor der var sol og læ, - og for en god jagtsæson i det hele taget. Lidt vemodigt, at det nu er slut for denne gang, men så må vi se frem til foreningens forårs-/sommerprogram med fisketure, bukkejagt og andre gode medlemsarrangementer.
Da madpakkerne var sat til livs, røgtede Ole Bisp jagtfiskal-hvervet på sædvanlig lun vis.
Forårs-/sommerprogrammet udkommer ultimo marts/primo april måned.
Herunder lidt stemningsindtryk fra den dejlige dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

22. januar 2024:
God og saglig generalforsamling med forudgående hyggelig fællesspisning

Ud af 41 tilmeldte mødte 39 op til fællesspisningen af gule ærter med tilbehør forud for afviklingen af foreningens ordinære generalforsamling. Den ene af de to fraværende havde i løbet af formiddagen meldt sygdoms-afbud.
Se referat fra generalfordsamlingen her.
Desværre blev der i år ikke taget mange stemningsbilleder. De få, det blev til, ses herunder. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse (Fotos: Tinsa Hansen, Christian Koudal og Morten Sell)

14. januar 2024:
God jagtdag, flot vejr, fin parade ....

Efter aflysningen af  "Nytårsjagten" blev dette så den første jagt i det nye år, - på samme dag, som Danmark fik ny konge, Frederik X
12 "gæve jægersmænd" mødtes ved Slusesåten, hvor det for en gangs skyld var utroligt flot vejr. Frost, klars vejr, høj blå himmel og sol. Sidstnævnte måske knap så behageligt for posterne, der vafr sat af langs vejen, der havde solen lige imod sig, og da solen jo hænger lavt på denne årstid, var det vanskeligt at se flyvende vildt. Dette til trods blev der flot nedlagt 2 snepper og set yderligere 4, der ikke blev skudt til. 
Efter Slusesåten kørtes til Georg Sands, Christian Koudals og familien Brøggers fælles jagt vd Holme strand. Her var det kun "skoven", der blev drevet af på trods af, at det var sidste dag, der måtte skydes harer i denne sæson. Jorden var stivfrossen  (og havde været det i et par uger eller mere) og dækket med sne, hvorfor der var enighed om, at der næppe var harer på markerne; de vurderedes til allesammen at være søgt ind i sommerhushaverne.
Drevet var ikke nået ret langt, da der lød et enkelt skud. Da drevet var slut samledes alle, og der var stor nysgerrighed om, hvad der havde været skudt til ? - I det tørre græs lå et fint smaldyr, og dermed blev det en flot parade med de to snepper liggende på halsen af smaldyret. Formanden takkede for en god dag og ønskede tillykke til de, der havde nedlagt dagens vildt, hvorefter Ole Bisp på sin vanlige lune måde røgtede hvervet som jagtfiskal. Afslutningsvis bød formanden, der var alene om at repræsentere jagtværterne, på en læskedrik, inden alle kørte hjem for at se det Danmarkshistoriske tronskifte i TV.

Herunder lidt stemningsbilleder fra den gode dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

07. januar 2024:
"Nytårsjagten" aflyst af hensyn til vildtet

De seneste dage har budt på snestorm og store mængder saf sne samt meget kolde frostgrader. Alt er på det nærmeste "lukket". Der er iksskorpe på sneen, der så dyb, at det er vanskeligt for vildtet at kunne finde føde. Derfor besluttedes det at aflyse jagten af hensyn til vildtet, der helst ikke skal stresses i edn sådan situation, hvor de kan skære sig på isskorpen og forbrænde unødig megen energi, så de bliver hæmmet i deres søgning efter de sparsomme fødemuligheder.
Dette meldtes via e-mail til alle, der var tilmeldt tril jagten, idet det samtidig blev udmeldt, at de, der evt. måtte have lyst til det, kunne tage på individuelt kragetræk. Det var der tre medlemmer, der benyttede sig af: Jón Á. Hjaltason, Hejne Ferjani og Alvaar Friis.
Da Jón efter en tre timers vengtetid på krager var ved at kravle ned fra stige 6, så han en ræv på vej fra skoven og ud på mafrken. Men den så også ham ! - og pst. var den inde i skoven igen.
De tog derefter til jaggthytten for at indtage deres madpakker, inden de ville fortsætte til Alvaars private revir ved Sjellebro. Da de ankom til hytten, lykkedes det Jón at få ram på en krage, - der imidlertid landede i gyllebeholderen. Ved hjælp af en wienerstige og en lang kæp lykkedes det dog Jón at få bjærget kragen.
Da madpakkerne var sat til livs, kørte de som nævnt til Alvaars revir ved Sjellebro, hvor Jón igen fik ild i bøssen og leverede en flot ræv. 
Den aflyste jaggt resulterede dermed i bortregulering af to "alvorlige" prædatorer. Ikke spå ringe "et bytte". Herunder fotos fra de tre nimrødders dejlige dag. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.
Vi siger hjerteligt tillykke til Jón !