Oplevelser i Bukkepuljen 2024

08. juni 2024:
Efter at være spurgt om der blev set noget i aftes svarer Erik Fyhn Smidt:
Hej Jørgen
Det var en stille aften i syd. Den buk jeg så aftenen før holdt sig klogeligt inde i mosen, for jeg var klar! 😀
Leif sad i 11, hvor han spottede en rå. Klaus i 8, han så ikke noget.
Jón i 7, men klokken 20 trak en heftig byge hen over os, så han gik til bilen og kørte hjem.
Dbh Erik

- og dog Jørgen. Efter en vellykket bukkejagt:
 

Stor tak til Erik for beretningen. Dejligt, at Leif så to råder, - og rigtig dejligt at se, at der langt om længe kom buk på vildtkrogen "

07. juni 2025:
Så er der igen set - og nu også dokumenteret - kronvildt på foreningsreviret

Ved formødet den 6. juni i Jagtens Hus forud for repræsentantskabsmødet (se herom under "Aktuelt") fortalte Kasper Fogh, at han torsdag aften den 20. maj havde siddet i stige 9, da han ved 21.30-tiden pludseligt så noget bevæge sig nede ved åen. Op med kikkerten, Kaper kunne se, at det var noget stort. Og pludselig kom der bag en busk skridende en stor kronhjort frem. Langsom og majestætisk gik den roligt frem lang med åen. Det mindst en 8-ender siger Kasper.
Kaspers egen beretning kommer om kort tid.
Da der indløb en sms fra Erik Fyhn Smidt om, at han dagen efter (den 7.) gerne ville sidde i stige 9, svarede formanden ham og fortalte selvfølgelig om Kaspers oplevelse.
Det affødte næste morgen deette svar fra Erik :

"
Det et bare så opløftende at høre. Og så kan jeg berette om en lignende situation i aftes, hvor jeg efter lukketid forlod stige 9. Da jeg kom over til egen ved 8’eren, stod en 8-ender nede i området ved andesøen.
Det kunne være sjovt, om oplevelsen ville gentage sig i aften, hvor jeg igen har reserveret stige 9.
Dbh herfra
Erik"

Det resulterede selvfølgelig i, at vi spurgte Erik og Leif, om de havde taget billeder af 8-enderen. De havde begge taget videoer, og de 3 billeder herover er "plukket" herfra.
Vi forsøger, om vi kan "finde ud af" at lægge de pgl. videoer på YouTube, så vi her på hjemmesiden kan lave et link dertil. De kan desværre ikke lægges direkte ind her på hjemmesiden.

Om aftenens bukkejagt den 7. fortæller Erik i afsnittet herover:
Stor TAK til Erik for beretningerne til både Erik og Leif dor billeder/videoer "- Fortsat "Knæk og Bræk" til alle !

20. maj 2024:
Første buk i denne sæson nedlagt på Colindseje "Syd"

Det var Torben Greve Himmelstrup, der kl. 20.25 nedlagde denne fine gaffelbuk fra stige 9.
Torben fortæller:
"Jeg havde en fantastisk jagtdag i går mandag den 20. maj! Sad i tårn 3 om morgenen og så to flotte hinder.
Til aften sad jeg i tårn 9, og 5 min. efter jeg var kommet op i tårnet, kom der en rå ud på engen på 125 m. Hun græssede i en halv time, mens hun kom tættere og tættere på mit tårn. Til sidst lagde hun sig i græsset 20 m fra mit tårn. Hyggeligt.
Pludselig kom en buk løbende over engen, fra bækken mod pilebuskene. Den stoppede op – lige tids nok til at jeg kunne se i kikkerten, at det var en gaffelbuk. Den var ude på 150 m. Så løb den igen mod buskene, og stoppede op med siden til blot 3-5 m før buskene – præcist der hvor råen var kommet ud. Det skulle den ikke have gjort. Den faldt i skuddet !
Jeg begyndte at brække den, men der var en million myg der gerne ville hjælpe til. Så jeg slæbte den op til broen, hvor der var noget vind og luft, inden jeg fik den tømt.
Flot aften - god jagtoplevelse !
Rigtig meget knæk og bræk til jer alle !!!
Hilsen
Torben"

Vi ønsker stort TILLYKKE  til Torben ! - og siger tak for både billedet og den gode beretning. Dejligt at høre, at der også eer set hinder !

18. maj 2024:
Aften-bukkejagt - både set råer og stor, flot ræv

Klaus Boll og Jørgen Brøgger var de eneste fra Hold 3, der forsøgte sig om aftenen. Klaus, der sad i stige 7, fortæller, at han så 2 råer - eller 1 rå 2 gange ?
ørgen, der havde valgt stige 2, fortæller, at da han kørte ned til "Den Gule Gård", så han en stor flot ræv på marken udfor "Carstens Café". Derimod så han ointet fra stigen, bortset fra et par duer og en 4-5 skader. "Der er skidt udsyn fra stige 2", siger han. "Man kan kun se lige frem og så til venstre, mens der jo nok er største chance for at se noget komme fra højre". Der bør nok klippes nogle grene, eller endnu bedre fæle det træ, der står til højre for stiugen (når man sidder i den).
Klaus Boll tog iøvrigt "revance"næste morgen, da han fik en flot gaffelbuk med høj opsats i Hyllested Bjerge. Tillykke med den, Klaus !

18. maj 2024:
Hold 3 i bukkepuljen var tildelt lørdag en 18. maj
,
og 6 af de 8 på holdet var afsted på morgenjagt. Klaus Boll fortæller, at der ikke blev nedlagt noget (ej heller skudt efter noget), men alle så råvildt, - ved stige 3,7, 8, 9 og 11. Alle beretter om en skøn morgenstund, hvor Klaus havde sørget for hygge-komsammen med en grillpølse ved bålstredet, efter jagten.

16. maj 2024:
Første buk i bukkepuljen 2024 nedlagt på premieremorgenen

Det var Henrik Anesen, der Kl. ??nedlagde denne lille spidsbuk i bast i Slusesåten.
Henrik fortæller selv:

"Hej alle
Jeg valgte sluse stykket til bukke premieren og med held
😊
Jeg kommer lidt i kl. 05.00 og bliver mødt af 4 venlige heste, gik til stigen og tog plads
Kl. 06.00 kommer der en pæn gaffelbuk men den går hvor der er ret store buske så der var ikke sikkert at afgive skud.
Ca. 06.30 skriver jeg tillykke til min kammerat, der har fået buk, lægger tlf. væk og rækker ud efter kaffen. Så står der en lille buk 60 m. fra stigen, fanger riffelen, og den går ned på stedet.
Det var en lille buk som var bedst at få væk, den havde opsats i fuld bast
Knæk og bræk til jer alle
Mvh Henrik Anesen". 

Stort TILLYKKE til Henrik, - og tak for billedet og beretningen.
Henriks buk var iøvrigt den eneste på paraden ved morgenens bukketræf, hvor disse 4 andre billeder blev taget: Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.