Fotoalbum
2020

18. oktober 2020:
Dejlig jagtdag i skønt sensommervejr

10 uf af 12 tilmeldte mødte frem og dagen og omgivelserne i det allersmukkeste vejr, der snarere må betegnes som sensommervejr end som efterårsvejr. I mosen fløj en fasankok videre på trods af to angiveligt velrettede skud og i fodermarvkålen ved "Den Gule Gård" lettede der en sneppe, som  fløj fremad, inden nogen kunne nå at reagere. Men ellers var det en skøn dag med perfekt vejr og som altid godt selskab. Vi lader billederne fortælle. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

01. oktober 2020:
Så oprandt dagen ... "i Coronaens tegn"

Årets premierejagt havde samlet 11 deltagere, hvilket var noget mindre end "normalt". Det kan skyldes mange ting, men der er nok ingebn tvivl om, at Corona-situationen i landet har været en af årsagerne. Det var der dog taget højde for, og alle anvisninger fra myndighederne blev fulgt til punkt og prikke. Såvel morgenkaffe som madpakker blev indtaget udendørs omkring bålstedet med tilbørlig afstand mellem alle og med håndsprit i rigelig mængde. På paraden lå der to gråænder, nedlagt ud af de fem, der lettede i andesøen på syd. Derudover blev der både set råvildt og fasaner, uden at der dog blev skudt til noget afd et. Det var en helt igennem dejlig dag, hvorfor "hoffotografen" helt glemte at tage billeder "i terrænet" og kun fik taget dette ene fra madpakke-spisningen omkring bålstedet.

15. september 2020:
Hyggelig og udbytterig træningsaften på hjorte- og vildsvinebanen

Aftenarrangementet med træning i skydning til bevægeligt mål havde deltagelse af ialt 7 medlemmer, der alle havde en både hyggelig og udbytterig aften. Vi anbefaler absolut IKKE vores medlemmer til at skyde til bevægeligt mål, men er uheldet ude, og det kan ske for os alle, kan det blive nødvendigt at gøre det, og så er det godt at have øbvet sig.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

24. september 2020:
God og lærerig flugtskydningsaften

Foreningens interne flugtskydningsarrangement på banen i Gravlev havde samlet 14 deltagere, heraf to potentielle nye medlemmer. Søren Lund, Jón Á. Hjaltason, Mikkel Pærremand Gregersen og Tor R. kristensen fungerede som gode og kompetente instruktører med gode råd og vejledninger til alle, der havde brug herfor. Aftenen sluttede med hyggeligt samvær omkring grillen under halvtaget, hvilket ikke gjorde aftenen mindre vellykket.

22. august 2020:
Bronzemedaljer til Elsegaarde Jagtforening ved årets 6-kantskydning

Årets 6-kantskydning afvikledes på banen  i falkær med Rosenholm Jagtforening som arrangør. Vort hold, som sikrede sig bronzemedaljerne, bestod af; Søren Lund, Morten E. Andersen, Jón Á. Hjaltason, Mikkel Pærremand Gregersen og Poulæ Arne Nielsen.
Her er nogle stemningsbilleder fra dagen. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse
:

11. september 2020:
Jón fik alligevel begge mårhundene

Da Klaus Boll og K.A. Hansen i dag var ude at fodre, fandt de ved remisen ved stige 2 en død mårhund, tydeligt død af et vom-skud. Der er ingen tvivl om, at det er "den anden", som Jón Hjaltason skød til onsdag aften. Debn er l'øbet ca. 200 m., inden den er forendt. Den mårhund, som Jón nedlagde onsdag aften, var en stor fed han, så Jón vurderede, at den anden nok var tæven. Det var det bare ikke ! Det var også en han, så der er ingen tvivl om, at der også er en tæve i området.

09.september 2020:
Første stk. vildt nedlagt i riffelpuljen, - stor fed mårhund.

Jón Á. Hjaltason havde sat sig til rette i stige 3, hvorfra han så to store mårhunde efterstræbe en rå med lam. Jón nedlagde resolut den ene, og skød også efter nr. 2, der imidlertid forsvandt op mod remisen ved stige 2. Ved skuddene kom der også en ræv frem, der ligeledes "lurede på" rålammet, men "tog bene på nakken". Klokken var 20.22, da Jón nedlagde mårhunden , der en stor fed han.

08. august 1010:
Så virker vildtkameraet igen

Vildtkameraet, der har være "i udu" et stykke tid, er heldigvis nu i funktion igen, takket være en fin "operation" asf Tor R. Kristensen.

13. juni 2020:
Vellykket familie-fisketur

Det var glædeligt, at vi efter corona-nedlukningen nu kunnen gennemføre den planlagte familiefisketur til Moesholm Put & Take. Bortset fra, at vi ikke fangede noget, var det en virkelig god tur med 20 deltagere, heraf 7 børn. Der var masser af guld- og regnbueørreder, de sprang, så det var en lyst at se på. Bide ville de bare ikke. Vandtemperaturen var alt for høj. Den situation havde Moesholms ejer forudset; derfor havde han plangt en lille konkurrence. Da vi stoppede "det officielle fiskeri". Han kom med 3 guldøreder i sin lille trailer og lavede så en gættekonkurrence om den samlede vægt af de fisk, således, at den, der kom tættest på det rigtige fik den største og så videre med den næststørste og den mindste.
Moesholm er et ualmindelig smukt område, og vi arrangerer helt sikkert en tur dertil igen næste år, - bare tidligere på året, når vandet ikke er blevet så varmt.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

15. maj 2020:
Tårne lagt ned, - stiger rejst i stedet

Vi har desværre måttet konstatere, at vores 4 tårne på "Syd" har været opstillet efter reglerne om skydestiger og ikke i henhold til reglerne om tårne. Det tog vi selvsagt konsekvensen af og lagde tårnene ned og opsatte i stedet lovlige stiger. - Vi nåede det lige inden bukkepremieren. Stor tak til Klaus, K.A, Tina, Preben og Georg !

10. maj 2020:
Stigen i Slusesåten genrejst

En håndfuld gæve nimrødder mødte i dag op og genrejsete den væltede stige i Slusesåten. Det er helt tydeligt, at bnedtagningen er sket manuelt og med vilje. Flere af skruerne i afstivningen var skåret over. I konsekvens af denne kriminelle nedtagning er der nu etableret video-overvågning med forbindelse til mobiltelefon. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

02. maj 2020:
Nyt "tårn 9"

Vore to gode jagtudvalgsmedlemmer, Klaus Boll og Erling Lindhardt har fremstillet et nyt tårn med tag til erstatning for det tidligere tårn 9. Og i dag mødte de + K.A. & Tina Hansen, Kim V. Larsen samt vore 3 nye medlemmer, Tor R. Kristensen, Morten Waldstrøm og Torben Jakobsen op for at rejse det.  Mens de øvrige rejste og fastgjorde tårnet, viste Kim vore nye medlemmer rundt på reviret. - Klik på det enkelte for at se det i stor størrelse.

03. april 2020:
Så er der blevet mere plads i jagthytten

Vore utrættelige jagtudvalgsmedlemmer. K.A. Hansen iog Klaus Boll, har igen været i aktion.I dag har de nedtaget "halvmuren" mellem "opholdsafdelingen" og "køkkenafdelingen" i jagthytten, således at der nu er bedrev plads til alle, når vi skal indtage vore madpakker efter jagterne m.v.
STOR TAK til K.A. og Klaus !

24. marts 2020:
Igen konstateret mårhund på reviret:
Vildtkameraet har igen i aftes omkring midnat bekræftet tilstedeværelsen af mårhunde på foreningsreviret. Det (kameraet) tog disse to billeder (+ mange flere) af to mårhunde ved baitpladsen.

18. marts 2020:
Der er nu konstateret mårhunde på reviret
Beviset er her (fra vildtkameraet):

08. marts 2020:
Jagtforeningernes salonskydning
"Tæt løb" gav sølvmedaljer til Elsegaarde Jagtforening

Vi deltog med 3 hold, d.v.s. 9 skytter. Konkurrencen havde samlet ialt 51 skytter, der tilsammen afgav 1.020 skud. Desværre måtte vi afgive vinderpokalen, som vi vandt sidste år, men det var med "kamp til stregen". Tirstrup-Hyllesteds Hold 2 og vort Hold 2 skød begge 430 points, hvorfor placeringerne som bnr. 1 og 2 skulle afgøres ved antalt x-tiere. Og her trak Tirstrup-Hyllested det længste strå med 11 mod vores 6 af slagsen

22.februar 2020:
Vildt hyggelig Jagtfrokost
- Man kunne ogsåp "vende det om" og kalde det "hyggelig vildt-jagtfrokost". Traditionen tro markerede foreningen afslutningen på jagtsæsonen med en hyggelig frokost, der glædeligvis havde rekord-deltagelse i forhold til tidligere.
En frokost, der bød på flere lækre vildt-specialiteter. Menuen lød:
Marinerede sild med karrysalat - hjemmelavede stegte sild i eddike med lune bløde løg - røget dyrekølle med røræg og/eller hjemmelavet flødepeberrod og hjemmelavet rævesauce - dyreleverpostej med bacon og rødbeder - røget fasanbryst serveret på salatblad med hjemmelavet flødepeberrod og/eller hjemmelavet rævesauce - små canapéer med fasanpostej & chornicons - tarteletter med fasan og skovsvamoe - 2 slags skære ost (stærk og mindre stærk) samt god god skimmelost - afsluttende med kaffe og småkager.
Som altid ved disse hyggelige arrangementer var der arrangeret "den traditionelle udstilling" med foreningens gamle protokoller, andre historiske effekter iog trofæer fra vildt, nedlagt i det forgangne år. Alletiders hyggelige eftermiddag, hvor alle hyggede sig i hinandens selskab. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

09. februar 2020:
"Andeby genopbygget"

Tina Hansen, K.A. Hansen, Klaus Boll og Erling Hansen fra vort ukuelige jagtudvalgtrodsede regn og ruskog genudsatte andehusene i begge andesøer, h.h.v. nord og syd. - Imponerende indsats i det vejrlig: Regn og storm med vindstød af orkanstyrke ! STOR TAK til alle fire !

20. januar 2020:
Generalforsamling
30 medlemmer deltog i den indledende fællesspisning af velsmagende gule ærter. Efter spisningen dukkede yderligere 3 medlemmer op. Generalforsamlingen indledtes med tildeling af 50-års medlemstegn til fhv. formand, Niels Bertram Mikkelsen, og 25-års tegn til Stefan Milo Nikalaisen. Sekskantskydnings-dpokalen tilfaldt Jón Á. Hjaltason, rovvildtpokalen Max Sreinaer og kragepokalen (igen) Morten E. Andersen. "Årets Lys" tilfaldt Klaus Boll og Erling Lindhardt Hansen i fællesskab. Normalt tildeles denne hædersbevisning jo kun til en person. Da der i år var to, fik de i tilgift antikvarbogen "I Lampens SDkær" samt 2 antikke brændevinsglas, - med kraftigt pålæg om at mødes hver fredag ved fyraftenstid og dér tænde "Årets Lys". skænke sig hver en dram og endelig skiftes til at læse et kapitel højt for hinanden af "I Lampens Skær".