27. maj 2024:
Ole Berdien bragte os op på 120 færre "Skrighalse" i Skanseskoven

Ole skriver:
"Melder seks stk. rågeunger i Skanseskoven d.27/5.
Brysterne er nu i fryseren, og afleveres ved først givne lejlighed.
VH Ole Berdien"

Stort tillykke til Ole - og stor tak for indsatsen ! Det nok ved nu at lakke mod enden. Vi håber, at vi har levet op til den tillid, Kommunen har vist os ved at bede os bidrage ril at begrænse støjplagerne.

25. maj 2024:
Med Peters 8 rågeunger i dag er vi nu oppe på 114 bortregulerede "skrighalse".

Peter skriver:
"Hej igen,
Det blev til otte stk og to øl doneret af genboen til indgangsstien. De stod ved bilen da jeg sluttede. En af dem gemmer jeg til Hejne,
Dbjh
Peter"

Tillykke til Peter og tak for indsatsen ! - Også dejligt at høre, at vores indsats bliver påskønnet af naboerne ! - Hejne: Du har en øl tilgode fra Peter !

 

24. maj 2024:
Seks rågeunger mere bortreguleret trods kæmpemyggenes "moskito-angreb"

Erik Bang Madsen og Ole Berdien var en tur i Skanseskoven i eftermiddags i håb om, at få ram på et par rågeunger. Det lykkedes for Ole, der fik ram de seks, der ses på billedet herover, mens Erik havde mere end nok i at forsvare sig mod kæmpemyggenes "moskito-angreb". Forskellen på de to var, at Ole havde indsmurt sig i myggeolie og kun havde ansigt og hænder frit, mens Erik mødte op i T-shirt og bare arme uden "angrebsbeskyttelse".
Ole skriver:
"
Melder seks stk. rågeunger i Skanseskoven d.24/5.
Brysterne er nu i fryseren, og afleveres ved først givne lejlighed.
VH Ole Berdien"

Erik fortæller, at han trods kampen mod "moskito-jagerne" fik øje på en enkelt unge og ogdså skud til den, - uden at den dog faldt ned. Han måtte simpelthen give op på grund af alle myggene.
Tak for både beretninger og billedet af Oles 6 rågeunger - og tillykke til Ole med dem ! Med bemærkningen om, at de afleveres ved først givne lejlighed hentuder Ole til, at han vil donere dem til det familie-grillarrangement, som bestyrelsen og jagtudvalgfet har planer om at arrangere ved jagthytten i august måned, - hvor der blandt vil blive budt på grillede rågebryster.
Og så lige en lille
ADVARSEL til de, der fremover gerne vil på rågeregulering: Sørg for at få Jer smurt godt ind i myggebalsam !.

23. maj 2024:
Så kom vi op på de 100 !

Peter Løkke Jensen afløste Hejne i Skanseskovren i formiddags, og efter at Hejne havde bragt os op 94 bortregulerede, skrigende rågeunger faldt det i Peters lod at blive den, der nedlagde nr. 100.
Peter skriver selv:
"Mødte Heine, han har røntgensyn, han kan kigge igennem bladene.
Jeg blev bidt og bidt af myg. Sikkert p.g.a. regnen, der er på vej. Så det blev  kun til 6 stk på paraden.
Det vil snart være for sent, da mange netop er begyndt at flyve. Så ud af busken med rågebanden.
Dbjh
Peter"

Stort tillykke til Peter med de seks - og dermed at være den, der bragte os op på de 100. Vi har dermed nu passeret de 84, vi bortregulerede sidste år og nærmer os de 143 fra forrige år.
Tak for både billede og beretning.  "Skipper" er en god apportør at have med !

 

23. maj 2024:
Vi nærmer os de 100 bortregulerede rågerunger.

I morges fik Hejne ferjani ram på disse 14 rågeunger + 2, der blev hængende i grenene. Vi kom dermed op på nu 94 bortregulerede unger. - hejne forærede de 14 til foreningen til brug ved det familie-grillarrangement, som bestyrelsen påfregner at afholde ved jagthytten i august måned. 
Stort tillykke til Hejne og tak for både billede og donationen.

21. maj 2024:
Der er virkelig aktivitet i rågeungerne udenfor rederne nu.

Peter Løkke Jensen og Morten Enggaard bragte op på nu 78  bortregulerede rågeunger !
Fantastisk indsats af alle ! - stor tal alle indtil nu !!!

Herover de 11, som Peter og Morten "sikrede" (incl. den dødfundne) sammen med Peters dygtige apportør "Skipper". - Peter fortæller, at han skød sine 3 med brug af skydestok, mens Morten skød sine 7 fritstående ! Imponerende flot skydning ! "Hatten af for det" !!!
TILLYKKE til Peter og Morten, ogt tak for indsatsen !

21. maj 2024:
Så fordoblede vi (næsten) antallet af bortregulerede og skrigende rågeunger

Hejne Ferjani var en tur i Skanseskoven i morges. Det blev til ikke mindre end 32 bortregulerede rågeunger, - og da vi med Christians og Georgs 3 i aftes var oppe på 35, har vi dermed næsten fordoblet til nu ialt 67. Det må vist siges at være enormt flot på dette tidspunkt af sæsonen. Desværre blev 2 af Hejnes 32 hængende i grenene, men forhåbentlig falder de på et tidspunkt ned til glæde for rævene.
STOR TAK til alle, der indtil nu har bidraget til reduceringen af naboernes støjhelvede !

20. maj 2024:
Yderligere 3 rågeunger

Christian Koudal og Georg Sand forsøgte igen her til aften. De melder, at det blev to til Christian og 1 til Georg, og dermed kom vi så op på ialt 35 stk.  Det kan vist godt kaldes en rimelig god indsats i reguleringens tjeneste indtil nu.
Desværre havde Christian glemt sin telefon (og dermed til kamera), og Georg tog det som en selvfølge, at Christiuan nok havde taget billeder. Sådan var det så ikke, og dermed har vi ingen billeder af hverken rågerne eller reguleringsjægerne. Men både tillykke og tak for indsatsen alligevel !

20. maj 2024:
Så rundede vi de første 30 bortregulerede rågeunger

Christian Koudal og Georg Sand var en morgentur i Skanseskoven, hvor Christian fik ram på 2, men ikke kunne finde den ene i den høje bevoksning i skovbunden. Den anden ses på billedet herover. Vi er dermed nu oppe på 31 bortregulerede unger.
Tillykke til Christian - og tak for "indsatsen"

19. maj 2024:
To rågeunger mere bortreguleret

I dag var det Per Bisgaard, der var en tur i Skanseskoven for at få ram på nogel rågeunger. Per skriver:
"Jeg skød 2 unger i dag, desværre blev den ene hængende i grenene. Det er svært at se rederne nu p.g.,a. bladene, men man kan tydeligt høre ungerne.
Mvh Per"

Tak til per for billede og beretning. Og stort tillykke med begge unger - en skam, at den ene blev hængende i grenene, men kan jo næsten ikke undgås så tæt, løvhanget er nu.
Dermed kom vi så op på 29 bortregulerede unger.

18. maj 2024:
Hejne Ferjani var en tur på rågeregulering i Skanseskoven i dag, - og dermed kom vi nu op på 27 bortregulerede rågeunger !

- og skrev efterfølgende til formand Jørgen Brøgger:
"Hej Jørgen
Min tur i skanseskoven kastede 17 råger af sig. De begynder rigtig at komme ud af rederne nu. Det første billede 13 stk foræret til dagens regulerings-makker. 1 blev hængende og så de 3 stk til dig. BJH Hejne".

Stort tillykke til Hejne ! og tak for fotos og beretning. De 13 rågeunger, Hejne fortæller om, forærede han til dagens anden reguleringsjæger, Erik Fyhn Smidt, ligesom han forærede 3 til formand Jørgen Brøgger.
Klik på det enkelte foto herunder for at se det i stor størrelse. Tilvenstre de 13 rågeunger, som Hejnse forærede til Erik Fyhn Smidt og til højre de 3, han forærede til formanden.

18. maj 2024:
Så kom vi op på de første 10 bortregulerede råge- unger i Skanseskoven

Efter at have været på morgen-bukkejagt på Colindseje var Erik Fyhn Smidt på rågeregulering i Skanseskoven, hvor han havde følgeskab sin sønnesøn, Asger, der syntes at det var "mega-fedt", siger Erik, der fik ram på 4 unger, og dermed bragte os op på de første 10 bortregulerede unger.
Stort TILLYKKE til Erik og tak for indsatsen !

15. maj 2024:
Så er rågeungerne vist "for alvor" begyndt at komme ud af rederne.

Mens Erik Fyhn Smidt kun kunne få øje på den ene, han nedlagde i morges, er det her hen under aften lykkedes Peter Løkke Jensen at få ram på ikke færre end 6.
SÅ DET ER NU, VI SKAL DEROP  !
Stort tillykke og tak til Peter (og til "Skipper" for fine apporteringer) !
Klik på deenkelte foto for at se det i stor størrelse.

15. maj 2024:
Så faldt rågeunge nr. 2 i Skanseskoven

07. maj 2024:
Så blev den første råge bortreguleret

Tidligt i morges lykkedes det Jacob Munkholm Jensen at få ram på denne unge, der havde vovet sig udenfor reden. Jacob havde yderligere et par skudmulighedr, hvor tvivlen imoidlertid kom fuglen tilgode.
Stort tillykke til Jacob !